Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

În discursul său din deschiderea celui de-al şasela forum al EUSDR (Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării), care a început, ieri, la Budapesta, premierul ungar Viktor Orban a profitat de ocazie pentru a atrage din nou atenţia asupra controverselor privind refugiaţii. Practic, în ceea ce priveşte siguranţa, unul dintre pilonii pe care se bazează Strategia Dunării, alături de protecţia mediului, securitatea alimentară şi cea energetică, migraţia, crede Orban, este "cel mai mare pericol pentru regiunea noastră". Autorităţile ungare îşi doresc extinderea UE pentru includerea tuturor ţărilor riverane Dunării, dar cu întărirea frontierelor externe. Premierul Orban a fost extrem de clar în acest sens: "Ştim bine istoria, toţi cei care au vrut să cucerească Vestul Europei au trecut pe aici, ceea ce se întâmplă nu este un eveniment izolat, ci un plan menit să creeze societăţi mixte în Europa, dar n-o să permitem asta, nu suntem nou-născuţi, ştim cum funcţionează lucrurile, nou-veniţii devin majoritari şi apoi vor totul. Să nu ne băgăm capul în nisip, e mai bine să vorbim deschis despre asta decât să ne prefacem că problema nu există".
La această ediţie a EUSDR, care se desfăşoară sub sloganul "O regiune a Dunării sigură, conectată şi prosperă", participă şi primarul Ionuţ Pucheanu, administratorul public Marius Humelnicu, alături de câţiva funcţionari care se ocupă de fonduri europene în cadrul Primăriei Galaţi. 

Citit 1799 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 15:06

1 comentariu

 • postat de Citizen Luni, 23 Octombrie 2017 13:28 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  0

  Foarte interesanta aceasta declarative a lui Orban, citez: "Ştim bine istoria, toţi cei care au vrut să cucerească Vestul Europei au trecut pe aici, ceea ce se întâmplă nu este un eveniment izolat, ci un plan menit să creeze societăţi mixte în Europa, dar n-o să permitem asta, nu suntem nou-născuţi, ştim cum funcţionează lucrurile, nou-veniţii devin majoritari şi apoi vor totul...."

  Situatia cu "nou-veniţii" care "devin majoritari şi apoi vor totul" parca am mai intalnit-o undeva, in Harghita si Covasna poate?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.