Liceul Sportiv va fi reabilitat şi modernizat

Liceul Sportiv va fi reabilitat şi modernizat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Liceul cu Program Sportiv din Galaţi va beneficia de lucrări de reabilitare şi modernizare în valoare de 7.419.289 de lei, bani de la bugetul local. Investiţia a fost decisă de aleşii locali, care au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi principalii indicatori tehnico-economici.

"În vederea desfăşurării normale a procesului de învăţământ din municipiul Galaţi sunt necesare reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare", se arată în proiectul votat de consilierii locali. Interesant este că documentaţia care stă la baza hotărârii a fost realizată în anul 2014, de SC Consproiect, dar abia în acest mandat a ajuns pe mesele aleşilor. În documentaţie se arată că liceul are nevoie de investiţii ca de aer: "Clădirile au fost date în folosinţă în anii 1980 (corpul şcolii) şi 1981 (căminul şi sala de sport) şi au un grad ridicat de uzură fizică şi morală, fiind necesare lucrări de reabilitate şi modernizare", se arată în documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Degradare şi uzură

În raportul de specialitate al hotărârii se arată că Liceul cu Program Sportiv îşi desfăşoară activitatea în cinci corpuri de clădire - corpul şcolii, căminul internat, sala de sport care cuprinde cantina şi spălătoria, o magazie şi centrala termică. Potrivit documentului, izolaţia acoperişului tip terasă este degradată, la fel şi tâmplăria interioară, iar faţadele, înnegrite de praf, prezintă fisuri, crăpături şi desprinderi, în timp ce pardoselile sunt uzate şi deteriorate. Instalaţiile electrice prezintă defecţiuni, sunt subdimensionate şi nu îndeplinesc standardele în vigoare. "Instalaţiile sanitare din grupurile sanitare, laboratoare şi subsol prezintă un grad mare de uzură, iar în subsolul tehnic s-au constatat pierderi de apă provenite de la conductele existente. Obiectele sanitare sunt uzate şi prezintă fisuri, armăturile sanitare sunt vechi şi nu funcţionează la parametrii normali. Încălzirea şi apa caldă menajară sunt asigurate de o centrală proprie pe gaze, iar conductele de distribuţie, coloanele şi corpurile statice sunt uzate, produc pierderi de agent termic şi o funcţionare ineficientă", este radiografia prezentată în raportul de specialitate.

Ce lucrări vor fi executate

Potrivit Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 432, vor fi reabilitate şi modernizate corpul şcoală, căminul internat şi sala de sport. Principalele lucrări prevăzute în proiect vizează: înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, realizare şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă dublu peliculizată la sala de sport şi căminul internat, înlocuirea pardoselilor şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

Valoarea investiţiei se ridică la 7.419.289 lei, sursa de finanţare fiind bugetul local. Potrivit deciziei aleşilor, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, dar asta numai după ce, în urma unei licitaţii, contractul de reabilitare şi modernizare a Liceului cu Program Sportiv va fi atribuit unui constructor.

Citit 4024 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Octombrie 2017 01:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.