Cavoul Roman, scos de sub beton

Cavoul Roman, scos de sub beton
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

În Cartierul Dunărea, pe strada Oţelarilor, între blocurile D14-D16, placa de beton sub care a fost îngropat Cavoul Roman a fost spartă pentru a permite începerea cercetărilor arheologice preventive. O a doua veste bună este că punctul de colectare a gunoiului care a stat, atâta amar de vreme, pe Cavoul Roman a fost şi el îndepărtat. Din păcate, a dispărut plăcuţa informativă montată de Comunitatea „Curăţăm Galaţiul” care arăta că acolo se află un monument istoric din secolul al IV-lea.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, achiziţiile publice organizate de Primăria Galaţi pentru servicii de cercetare arheologică au fost câştigate de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”. Contractul pentru săpături arheologice la Cavoul Roman are o valoare de 149.500 de lei fără TVA, iar cercetarea arheologică la Poarta Turcească va costa 124.800 de lei fără TVA. Pentru ambele lucrări, durata este de 60 de zile.

Oricât de bune ar fi intenţiile, săpăturile nu se pot realiza fără undă verde de la Ministerul Culturii, motiv pentru care a fost realizat un proiect de cercetare arheologică. Deocamdată, de la Minister s-a primit o autorizaţie de supraveghere arheologică, pe baza căreia s-a putut disloca placa de beton.        

Citit 9184 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2017 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.