Oferta de pace a primarului Pucheanu | Proiect în beneficiul gălăţenilor şi al brăilenilor, pe terenul de la Vădeni

Oferta de pace a primarului Pucheanu | Proiect în beneficiul gălăţenilor şi al brăilenilor, pe terenul de la Vădeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a publicat, în ediţia de ieri, un punct de vedere tranşant al prim-ministrului Mihai Tudose, pe tema terenului agricol de la Vădeni, pe care aleşii Galaţiului nu s-au grăbit să-l returneze, aşa cum li se ceruse printr-un Memorandum guvernamental. În replică, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, propune un proiect în beneficiul ambelor comunităţi de la malul Dunării de Jos.

"Îi mulţumesc primarului Pucheanu că a recunoscut public că, în plus faţă de cele 655 de hectare pe care Guvernul i-a cerut deja să le înapoieze statului, Primăria Galaţi a folosit, tot în agricultură, alte 300 de hectare. Cred că domnul primar ar trebui să se preocupe de reintrarea cât mai grabnică în legalitate în ceea ce priveşte sutele acestea de hectare pe care Galaţiul le-a primit prin hotărâre de guvern cu un scop foarte precis: construcţia de locuinţe. În acelaşi context, eu nu înţeleg ce fac organele statului cu privire la acest aspect care înseamnă schimbarea ilegală a destinaţiei unor terenuri şi încasarea ilegală a unor venituri care se cuveneau Primăriei Vădeni din judeţul Brăila. Vom ţine cont, aşadar, de informaţiile primite de la primarul Galaţiului, ceea ce sper că vor face şi instituţiile statului", a declarat premierul Mihai Tudose, în exclusivitate, în ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei". Premierul a ţinut să precizeze că reacţia sa nu are legătură cu faptul că este brăilean.

Prim-ministrul a mai identificat o problemă de rezolvat în sarcina edilului gălăţean: cetăţenii care au domiciliul în cartierul construit pe raza judeţului Brăila şi care, în opinia lui, ar trebui să aibă buletine de Brăila.

Ce spune primarul Galaţiului

Contactat telefonic, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ne-a declarat că nu a renunţat la ideea de a discuta, cu prima ocazie, faţă în faţă cu prim-ministrul României. Şi, cel mai probabil, acest fapt se va întâmpla lunea viitoare, în cadrul unui eveniment naţional.

Edilul gălăţean nu este câtuşi de puţin descurajat de afirmaţiile dure ale premierului: "Eu cred că securea aceasta a pseudoconflictului dintre Galaţi şi Brăila a fost îngropată de multă vreme, chiar dacă mai sunt destui care bagă băţul prin gard. Aspecte de genul acesta se vor rezolva extrem de rapid, în folosul ambelor comunităţi, şi veţi fi extrem de bine şi de plăcut surprinşi. Dacă presa din Brăila doreşte cancan, eu, primar de Galaţi, nu o să-i ofer cancan!", ne-a declarat edilul.

Acesta ne-a dezvăluit că s-a întâlnit chiar săptămâna trecută cu autorităţile de la Brăila şi că nimeni nu este nici supărat, nici nervos, ba din contră, lucrurile au intrat pe o cale foarte bună. Şi asta pentru că se discută despre un proiect comun, pe zona cartierului Cantemir. "Va fi un proiect în avantajul ambelor comunităţi", ne-a asigurat edilul, preferând să păstreze discreţia asupra detaliilor.
În ceea ce priveşte faptul că locatarii cartierului Cantemir ar trebui să aibă acte de Brăila, primarul Pucheanu este de acord cu premierul şi crede că aceştia ar trebui să fie "vădineni". Rămâne de văzut cum se va rezolva povestea şi ce soartă va avea proiectul de hotărâre privind returnarea terenului agricol din Cantemir, pe care primarul l-a retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, pe motiv că mai trebuie analizat.

Guvernul Năstase a dat, Guvernul Tudose cere înapoi

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", la şedinţa din 13 septembrie 2017, Guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose a adoptat un Memorandum cu tema "Transmiterea unei cereri către Consiliul Local Galaţi în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui teren din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului". Concret, este vorba despre o suprafaţă de 655,29 de hectare din cele 1.000 cu care Galaţiul a fost împroprietărit de Guvernul Adrian Năstase, pentru construcţia cartierului Cantemir. Pe terenul cu pricina, situat în comuna Vădeni, judeţul Brăila, nu sunt construite locuinţe ANL, suprafaţa fiind închiriată de Primăria Galaţi pentru agricultură. Iar măsura a stârnit vii dispute în Brăila. Motivaţia pentru care oraşului i se cerea terenul înapoi era aceea că "nu este utilizată potrivit destinaţiei stabilite iniţial", fiind închiriată pentru agricultură.

Galaţiul NU renunţă la terenul de la Vădeni. Primarul Galațiului vrea o întâlnire cu premierul brăilean - CLICK AICI pentru detalii

Citit 11213 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 14:18

9 comentarii

 • postat de abcd
  Marți, 07 Noiembrie 2017 10:21
  185.65.98.***
  înteleg ca e vorba doar de bani la mijloc nu de orgoliu, ca nu ar vrea nimeni sa fie stapân pe niste ciulini sau pe niste porumb. Insa nu am înteles un lucru în treaba asta : de ce trebuie sa fie "ori la mine, ori la tine". Nu se poate crea o zona mixta de 2000 de hectare, unde fiecare vine cu o parte egala de 1000 ? unde se investeste in mod egal, si unde taxele sunt platite jumate la galati, jumate la braila....ca o societate comerciala : tu vii cu ceva, eu cu ceva si profitul îl împartim....legal da, nu poti plati impozite in 2 judete, trebuie ales unul, dar nu asta e problema, orgoliul, ca scrie ceva pe o foaie de hartie, ci problema sunt banii....deci daca se platesc impozite pe terenurile din zona definita la galati si printr-un artificiu tehnic jumate din bani se duc si la braila toata lumea ar trebui sa fie multumita. si invers. sau mult mai bine, banii colectati din taxele din zona aceasta mixta definita sa fie obligatoriu reinvestiti tot acolo in zona 50 de ani de acum incolo si nimeni sa nu ia un ban acasa pâna atunci, ca sa nu fie probleme...au legat ei Londra de Paris cu TGV pe sub canalul mânecii - la fel platit jumate de o parte si jumate de o parte si exploatat tot 50-50 - si daca nici aia nu au mai avut razboaie si probleme de identitate si teritorii de împartit si colonii...s-au împacat francezii cu nemtii, care daca nici aia nu si-au mai facut viata grea milenii la rând...dar au înteles ca vor avea cu totii de câstigat....si noi ne batem pe ciulinii baraganului
  0
  2
  Raportează
 • Marți, 07 Noiembrie 2017 01:51
  188.24.216.***
  Marius P. Ce să zic. Mă amuză ce zice primarul.Personal pot spune că pe buletinul meu poate să scrie și Hono-Lulu.Eu am vrut casă unde să stau și atât.Am ajuns la nivelul că asta cu buletinul pe mine mă lasă rece.Problema este alta.Ce fac cei care intradevar o să-și facă buletin.Bani cheltuiți,copii la școală,mașini de înmatriculat etc...etc.Eu întotdeauna am planul B,C.Dar...ei nu știu.Si se pot câștiga bani din prostiile altora.Am să le spun toate la timpul lor, dacă intradevar vor să facă asta cu buletinele.Big Brother veghează.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Costi
  Luni, 06 Noiembrie 2017 13:07
  95.77.96.***
  Suntem asa de prosti ca vin satele din apropiere si rup cate o bucata din Galati, in timp ce alte orase din tara inghit satele limitrofe. Pentru mine devine tot mai clar ca Galatiul se va transforma si el intr-un orasel si apoi intr-o comuna. Si nici nu merita altceva, avand in vedere cum voteaza oamenii care au ramas aici,
  0
  6
  Raportează
 • postat de Marius P.
  Vineri, 03 Noiembrie 2017 08:04
  62.121.74.***
  I-auzi Gabriel Florea cica sa iti faci buletin de braila... ce zici?
  0
  11
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 02 Noiembrie 2017 17:09
  92.86.214.***
  Galateni adevarati.In 1968 cand a avut loc reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei in proiectul initial Braila ramanea in judetul Galati.Au fost niste proteste la Braila inclusiv arderea oficiosului P.C.R ziarul Scanteia.Ceausescu asa cizmar cum a fost a inteles mesajul si a cedat.Acum cand un brailean ajuns conjuctural P.M. vrea sa satisfaca orgoliul lui nu ne ramane decat sa organizam proteste de amploare si sa demonstram ca adevaratii galateni inca mai pot face ceva pentru orasul nostru.Astept constituirea unui O.N.G care cu sprijinul mediei locale sa organizeze acest protest intrucat politicienii locali nu isi fac datoria fata de cetatenii care i/au votat.Ar mai putea fi declansat si un referendum local pe aceasta tema dar acest lucru cu actualii sau viitorii politicieni locali este greu de presupus ca se poate realiza.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 16:03
  89.137.225.***
  Bolnavi sa avem,,,,ca spitale destule !
  16
  2
  Raportează
 • postat de Laurentiu
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 14:32
  78.109.23.***
  Ce vrajeala are asta in cap. Cica a gasit el solutia, salvarea. Cica , auzi abureala la el, smecherie, prosteala cica pentru a da terenul respectiv am cerut ceva la schimb: cica am cerut subventii si am dat ditamai suprafata din judet, am rupt din judet. Curat-murdar afacere de rahat. Bai tu nu esti sanatos? Pai subventii sau ajutoare de incalzire oricum dadeau la alte orase fiindca nu pot priva oamenii de acele ajutoare de incalzire fiindca s-ar crea drame sociale in randul populatiei si oricum ei ne-ar fi dat subventii, ajutare financiare pentru incalzire fiindca altfel si-ar fi taiat craca de sub picioare singuri.

  Cum sa spui, cum sa minti in halul asta spunandu-ne, mintindu-ne ca ai salvat tu situatia, ca ai gasit tu solutiapentru rezolvarea problemei si anume ai cerut in schimbul a 655 ha din judetul Galati. Tu nu esti sanatos?


  Si daca cetatenii galateni din acel cartier nu vor sa fie braileni, nu vor sa-si faca buletin de Braila, atunci ce se va intampla cu ei? Vor fi fugariti pe ulita, vor fi haituiti, vor ramane ai nimanui? Voi nu ganditi? Cum draq sa distrugi in halul asta niste destine fiindca unii au facut o prostie din cauza incompetentei? Ce o sa faceti, daca acei locuitori din Cantemir vor refuza sa fie "braileni", cu buletin de Braila? Vor fi haituiti ca niste infractori? Vor fi "deportati" vazandu-si agoniseala si sanatatea duse pe Apa Sambetei? Voi nu ganditi? Cum draq sa spuna asta, sa se scuze ca aceasta actiune nu e din cauza ca este el brailean? Pai tocmai din cauza asta este aceasta facatura pusa la cale de distrus destine in acel cartier, tocmai fiindca un brailean "trage" mai mult pentru brailenii sai. Fiindca in alte situatii, cu alti oameni nu s-a cerut restituirea acelei suprafete ci numai acum se intampla cand un brailean cere pentru Braila si pentru brailenii sai.

  Vreau si eu o parte din Covasna si Harghita fiindca sunt roman si traim in Romania. Se poate? Bai asta este inca o prosteala, inca o fraiereala la adresa Galatiului, la adresa galatenilor. Galatiul ramane fara nimic. La noi in Galati nu s-a putut construi si mai grav decat atat la Galati nu s-a vrut a se construi nimic de catre altii, iar acum ramanem si fara alte lucruri, acum ramanem si fara aceasta suprafata. Voi nu sunteti sanatosi? Dar chiar nu mai lupta nimeni pentru orasul asta Galati ca sa se dezvolte si sa se modernizeze si Galatiul asta?

  Nimic pentru Galati nu se vrea, pramatiilor. Ati facut proiect de construit pod LA BRAILA, TOTUL SA SE FACA LA BRAILA, INVESTITIILE SI INVESTITORII SUNT ATRASI SAU MAI BINE ZIS MANATI TOT INSPRE BRAILA...SI NIMIC NU RAMANE SI NIMIC NU SE FACE PENTRU GALATI. PODUL LA BRAILA, PRASTIE LA BRAILA, INVESTITII LA BRAILA SI SUNT CONVINS CA TOT LA BRAILA VA FI SI AEROPORTUL (DACA SE VA CONSTRUI VREODATA) SI IATA CA SE ADEVERESTE CE SPUNEAU, CE SCRIAU UNII PRIN COMENTARII PE AICI DE FOARTE MULT TIMP SI ANUME CA SE TRAG SFORI NUMAI PENTRU BRAILA, NUMAI PENTRU CA BRAILA SA BENEFICIEZE DE TOATE PROIECTELE SI DE TOATE INVESTITIILE, IAR NOI GALATENII SA NU NE ALEGEM CU NIMIC, NOI GALATENII DOAR SA FIM VACA LOR DE MULS VOTURI.

  Bai, dar mai lupta naibii vreun politician de Galati si pentru orasul asta al nostru, pentru Galati? Sau dormiti cu totii in timp ce brailenii ne fura tot, ne fura nu numai proiectele ei beneficiind de toate, dar iata ca politicienii locali galateni dorm si in timp CE NI SE FURA PAMANTUL DE SUB PICIOARE. Cum draq sa faci asa ceva? "Bine" ba baieti, "sa traiti bine", "bine" ca nu ati sustinut nimic pentru Galati, nici sa se construiasca tunel pe sub Dunare la Galati, nici aeroport la Galati, nici autostrazi pentru Galati noi fiind lasati mai pe la coada vacii si in cazul asta. "Bun" asa, "bravo", sunteti "buni", sunteti cu adevarat "galateni".


  Multumim alesilor dosului si multumim cetatenilor acestui oras care intotdeauna s-au impotrivit sictiriti mai mult sau mai putin interesati propriului oras Galati, pentru a nu se construi nimic in Galati. Acum astia rup si o bucatica din noi. Sunteti "tari". Dar sunt convins ca vorbim si comentam degeaba fiindca pe nimeni nu intereseaza ce credem noi.


  Primare esti varza. Nimic nu ai acceptat si nimic nu ai luptat sa se faca, sa se construiasca pentru Galati. Orice au inceput si orice au propus altii tu ai anulat ca-ti statea in coaste tie. Halal oras Galati.


  Titlul corect al articolului ar fi trebuit sa fie, sa sune cam asa: "Destine distruse in cartierul Cantemir".

  Pai cum draq sa-i obligi pe oamenii aceia sa-si faca buletin de Braila cand ei nu vor sa fie braileni. Ca daca cei ce locuiesc in cartierul Cantemir ar fi vrut sa fie braileni s-ar fi mutat de mult in Braila, dar nu au facut-o fiindca cei ce locuiesc in cartierul Cantemir vor sa fie galateni si nu braileni. Obligatii, fortatii sa fie braileni si sa vedeti scandal intergalactic ce o sa iasa. De ce draq sa ma fortati sa-mi fac buletin de Braila cand eu nu vreau sa fiu brailean. Ce o sa faceti? O sa ne "deportati" de pe teren, o sa ne dati afara din tara?

  Brailenii tot timpul au tras, tot timpul au luptat pentru Braila LOR, pe cand la noi impostorii, sarlatanii de galateni au tras, au luptat tot pentru Braila.

  Auzi la ei, cica "oferta de pace a primarului"...Noi galatenii o sa primim la schimb o CEAPA DEGERATA. Ba da fraieri sunt unii galateni. Toti mormolocii politicii locale galatene(PSD+PNL+etc. partide locale galatene) au luptat numai pentru Braila. de aceea Galatiul nu a avut niciodata nimic, de aceea Galatiul nu a beneficiat niciodata de proiecte mari, iar acum astia mai rup si o bucata din Galati distrugandu-le destinele oamenilor din cartierul Cantemmir. DAR AM SI EU O INTREBARE PENTRU VOI ALESII: PE LOCUITORII, PE LOCATARII, PE GALATENII DIN CANTIERUL CANTEMIR IA INTREBAT CINEVA CE ANUME VOR? VOR SA FIE GALATENI SAU BRAILENI? VOR FI "DEPORTATI" EI DE PE PROPRIETATEA LOR, DACA ALEG SA FIE GALATENI?
  8
  23
  Raportează
 • postat de meth
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 12:14
  188.24.247.***
  "Prim-ministrul a mai identificat o problemă de rezolvat în sarcina edilului gălăţean: cetăţenii care au domiciliul în cartierul construit pe raza judeţului Brăila şi care, în opinia lui, ar trebui să aibă buletine de Brăila."

  E clar orasele astea doua nu se vor intelege niciodata pana nu pleace mos Tudose de acolo. El a ramas fixat cu obsesia de a da peste nas Galatiului.
  2
  20
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 01 Noiembrie 2017 01:39
  89.136.0.***
  obiectiv vocea brailei a mai scris despre asta nu e prima oara pe 1 noiembrie, pe 17 octombrie mai exact http://obiectivbr.ro/content/cum-face-prim%C4%83ria-gala%C5%A3i-bani-din-terenul-luat-cu-japca-de-la-br%C4%83ila-arend%C4%83-pe-%C5%9Fest .
  In trocul/invoiala de tip, da brailei ce-i al brailei si primesti ajutorul de 35 de milioane pentru sistemul central de incalzire ,cineva sigur va pierde si cel mai probabil galatiul si nu o data , ci de 2 ori.
  Una la mana ca nu are sanse ca este nesemnificativ pe hartiile guvernului si a 2a la mana ca nu va vedea nici bani de incalzire . Dar oricum chiar daca au venit banii sau nu, ciuma rosie galateana a avut grija sa umfle pretul gigacaloriei catre populatie si acei bani sa intre in niste buzunare sau sa fie programati pentru fluturasi la campanie electorala.
  Indiferent cum o dai, galateanul pierde ca de obicei de asta populatia orasului e in continua scadere.
  5
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.