Galaţiul NU renunţă la terenul de la Vădeni. Primarul Galațiului vrea o întâlnire cu premierul brăilean

Galaţiul NU renunţă la terenul de la Vădeni. Primarul Galațiului vrea o întâlnire cu premierul brăilean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Proiectul de hotărâre prin care Galaţiul renunţa la mai mult de jumătate din cele o mie de hectare cu care a fost împroprietărit, în 2002, pentru construcţia cartierului Cantemir, a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, pe motiv că trebuie reanalizat.

"Cred că o mai bună analiză a unei astfel de decizii atât de importante pentru noi e mult mai importantă decât să ne aruncăm cu capul înainte şi să luăm decizii pripite. Mai există potenţiale proiecte ce pot apărea pe zona respectivă şi atunci e normal să reanalizăm toate opţiunile. Încerc să am o discuţie, săptămâna viitoare sau cât de curând posibil, direct cu domnul premier. Voi vedea dacă vom reuşi stabilirea unei întâlniri, dacă nu, vom discuta inter-instituţional", a declarat primarul, la finalul şedinţei.

Nelămuriri

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", în urma unui memorandul adoptat de Guvernul României, condus de premierul brăilean Mihai Tudose, aleşii locali ar fi trebuit să decidă "trecerea terenului în suprafaţă de 655,29 ha, aflat în comuna Vădeni, judeţul Brăila, din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului". Motivaţia pentru care oraşului i se cerea terenul înapoi era aceea că "nu este utilizat potrivit destinaţiei stabilite iniţial", fiind închiriat pentru agricultură. Primarul Ionuţ Pucheanu a lăsat să se înţeleagă că există nelămuriri, deoarece, mai există o suprafaţă de teren folosită la fel, dar care nu a fost cerută de Guvern.

"Sperăm într-un dialog ceva mai direct şi mai bun cu Guvernul României, tocmai pentru a vedea şi a înţelege şi noi, exact, pentru ce ni se cere acest teren înapoi. Nu vreau să atrag atenţia şi asupra celeilalte parcele, dar nu înţeleg de ce pentru celelalte 300 de hectare pe care le avem date la fel, în arendă, de mai bine de trei ani, nimeni nu spune nimic! Se pare că doar aici, pe cele 655 de hectare, am deranjat! Dar vom afla, cred, totul la momentul potrivit. Nu am scos din circuitul agricol decât 45 de hectare, ceea ce înseamnă că restul se află în acelaşi stadiu în care ne-a fost predat", a declarat edilul.

Ionuţ Pucheanu este convins că, deocamdată, orice nelămurire este în avantajul oraşului, pentru că nu afectează absolut cu nimic nici bunul mers al contractului de închiriere a terenului, nici patrimoniul municipiului Galaţi.

Am fi avut surprize la vot

Potrivit edilului, proiectul avea toate avizele de mai bine de trei săptămâni, dar, în urma discuţiilor cu ceilalţi factori de decizie locali, s-a ajuns la concluzia că e mai bine să fie retras de pe ordinea de zi a şedinţei şi să fie reanalizat.

Întrebat dacă decizia aleşilor ar fi fost ca terenul să fie restituit, primarul a răspuns: "Nu, decizia era cu totul şi cu altul alta, aţi fi avut o surpriză extrem de plăcută! Dar cred că o veţi avea la viitoarele şedinţe de Consiliu, dacă va fi nevoie să ajungem la o astfel de hotărâre de Consiliu Local".

Citit 4728 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.