Micii comercianţi de peste Prut se ÎNTORC în Piaţa de gros. Dar cu RESTRICȚII și REGULI noi

Micii comercianţi de peste Prut se ÎNTORC în Piaţa de gros. Dar cu RESTRICȚII și REGULI noi
Evaluaţi acest articol
(65 voturi)

De sâmbătă, 16 decembrie, micii comercianţi de peste Prut vor putea să-şi vândă din nou marfa în Piaţa de gros, însă le este interzis să comercializeze produse de origine animală. Cei care vor încălca regulile impuse de autorităţi vor fi amendaţi şi vor rămâne şi fără produse.

Decizia a fost luată, ieri, în urma unei întâlniri la care au participat reprezentanţi ai Primăriei, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Administraţiei Pieţelor şi Prefecturii. „În şedinţa de astăzi, am luat decizia ca cei care vând produse agroalimentare, împachetate sau vrac, să poată să vândă în piaţă începând de sâmbătă. Le este interzis, însă, să vândă produse de origine animală – tot ce ţine de carne, peşte, brânză, ouă. Deocamdată, nu li se permite să comercializeze acest tip de produse pentru că nu există condiţii proprii de desfacere. Mai mult, nici dumnealor nu pot face dovada unui transport în condiţii igienico-sanitare. Şi chiar dacă ar face dovada, în această piaţă nu există spaţii amenajate pentru a comercializa aşa ceva. Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna director de la Pieţe, urmează să facă un inventar al vitrinelor frigorifice pe care le deţin şi pe care să le poată pune la dispoziţia acestor comercianţi, spre închiriere, cu condiţia să poată face dovada provenienţei mărfii, care să fie însoţită, bineînţeles, de termen de valabilitate", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, în şedinţa extraordinară de ieri a aleşilor locali. Edilul a atras însă atenţia că cei care nu vor respecta regulile impuse de autorităţi, vor fi amendaţi, iar marfa le va fi confiscată. Micilor comercianţi din Republica Moldova li se va permite să comercializeze conserve, dacă vor avea inscripţionate pe etichetă producătorul şi, evident, termenul de valabilitate.

Reamintim că, de pe data de 16 octombrie, cetăţenilor din Republica Moldova care vindeau, în Piaţa de gros de pe Calea Prutului, aproape orice, de la brânză şi unt până la conserve, biscuiţi şi napolitane, li s-a interzis accesul, întrucât nu aveau vreun act însoţitor pentru mărfurile pe care le treceau prin vamă. Daţi afară din piaţă, oamenii au continuat să-şi expună marfa pe trotuar.

La şedinţa de ieri a aleşilor a fost prezent şi un reprezentant al Comunităţii "Curăţăm Galaţiul", care a strâns, de curând, semnături pentru întoarcerea moldovenilor în piaţă și care s-a adresat Consiliului Local pe această temă.

Citit 7054 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 23:48

3 comentarii

 • postat de INTERZIS...si atat !
  Joi, 14 Decembrie 2017 17:45
  165.227.146.***
  Bazata pe principiul ,,sa moara capra vecinului'' , viziunea poporului roman si, implicit, a conducatorilor alesi de acesta, asupra vietii , este : desfiinteaza si distruge fara sa pui nimic in loc ... interzice si pedepseste fara sa oferi nico solutie la schimb.
  Asta este linia pe care se merge in tara asta populata de un popor de fosile comuniste, comunism care, nu numai ca nu da semne sa dispara din sangele romanilor ci, dimpotriva, s-a raspandit si la generatia de dupa 1989 si, nu numai ca s-a raspandit dar a prins si mai mare putere si a capatat noi valente .
  Paradoxal, inaintarea Romaniei in capitalism a dus la o accentuare a mentalitatilor comuniste , mentalitati in care ... egalitarismul, desfiintarea proprietatii private, controlul, manipularea si supravegherea persoanei ... nu numai ca s-au intesificat dar au fost afisate pe fata.
  Unde o sa se ajunga daca se continua cu mentalitatea asta de a desfiinta-distruge-demola-interzice-pedepsi-spiona ... TOTUL, fara niciun discernamant si logica ?!
  Pe scurt : ASA POPOR, ASA CONDUCATORI ...
  1
  9
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 14 Decembrie 2017 08:30
  86.124.203.***
  Deci o sa vanda din sacosa in continuare ... Saracimea va sti ca pesedeu le da mancare, politia comunitara isi va face planul de amenzi si isi va justifica existenta parazitara prin cei doi burtosi cu agende in maini care vor starpi crima organizata a gainilor jumulite dar si a oualor din batista, intr-un cuvant toata lumea va fi multumita. Tot ce conteaza este ca amaratii aia care traiesc din legatura aia de patrunjel pe care o vand in piata sau din pachetele de tigari aduse in chiloti peste granita, nu vor mai sta pe bordura. Boborul trebuie sa perceapa situatia ca pe un gest facut de pesedeu, ca vezi nu e voie de la lege, dar noi care va iubim va dam totusi mancare ieftina. Asta e explicatia implicarii directe a primarului intr-o problema de nivelul asta pentru ca asta ati votat, asta aveti : primarul in loc sa se ocupe de strategii, de gandire in ansamblu asupra dezvoltarii orasului, el rezolva probleme punctuale pentru ca voi, caratorii de sacosa neagra si public fidel al Antenei 3 sa simtiti acum de sarbatori, ca pesedeu v-a dat voie sa va umpleti matul din nou de sa blocati Urgenta
  7
  18
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 14 Decembrie 2017 06:40
  5.13.158.***
  Foarte bine ,mai multi iepuri impuscati cu un singur glonte ,l-au pensionat pe Zaharia , fac oaresce ordine in comertul basarabenilor si-i multumesc pe pensionari & galatenii cu venituri infime , sa aplicat principiul palestete la dest ca sa uiti de durerea de masele ........de data asta PSD-ul a dat dupa ce a luat..... de obicei ia dupa ce mimeaza ca da...
  2
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.