UPDATE. COD PORTOCALIU de vreme rea! Iată ce avertizează meteorologii

UPDATE. COD PORTOCALIU de vreme rea! Iată ce avertizează meteorologii
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gerul va îngheţa Moldova, Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde până acum au fost temperaturi primăvăratice. Sunt anunţate ninsori şi vânt puternic.

Gălăţeni, pregătiţi-vă pentru patru zile geroase, cu vânt puternic şi ninsori! Începând de astăzi şi până pe data de 1 martie, la ora 10,00, Galaţiul se află sub cod portocaliu de vreme severă. Meteorologii au anunţat temperaturi extrem de scăzute, de până la -22 de grade, în anumite regiuni, iar rafalele de vânt vor accentua starea de frig şi de disconfort. De asemenea, sunt aşteptate ninsori în mai multe zone ale ţării, printre care şi sudul Moldovei.

„În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig. Din dimineaţa zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud şi sud-est acestea vor deveni local abundente şi vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei”, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). De vină este un val de aer polar care intră în ţară peste câteva ore cu puterea unui vârtej, spun meteorologii.

Cum să ne protejăm de frig

Pentru Galaţi sunt anunţate, zilele acestea, temperaturi chiar şi de -10 grade în cursul zilei, iar cel mai frig va fi în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, când termometrele vor înregistra -15 grade Celsius. Medicii recomandă să luăm măsuri pentru a ne proteja de frig, în condiţiile în care, în această perioadă, mii de gălăţeni se confruntă cu viroză şi gripă. „Să purtăm îmbrăcăminte călduroasă, din fibre naturale, să protejăm în special extremităţile: capul, mâinile, picioarele. Avem nevoie de o alimentaţie bogată în fructe, în legume proaspete, hidratare mai ales cu lichide calde”, spun specialiştii.


UPDATE - Duminică, 25 februarie. O nouă avertizare emisă de meteorologi pentru Galaţi

Potrivit Prefecturii, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un Cod Galben de ninsori viscolite pentru Galaţi, în intervalul 26 februarie (ora 4,00) - 27 februarie (ora 20,00).


Gălățeni, pregătiți-vă mănușile și fularele! De luni, 26 februarie, și până pe data de 1 martie, vom avea parte de temperaturi negative, cu ger, vânt și ninsori. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de COD PORTOCALIU de vreme rea.

Iată anunțul ANM:

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10

Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;

Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Notă: din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologieva emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene.

Citit 41571 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.