De Paşte, se deschide sezonul la iarbă verde. Cinci zone în care gălăţenii pot face GRĂTARE organizat

De Paşte, se deschide sezonul la iarbă verde. Cinci zone în care gălăţenii pot face GRĂTARE organizat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Paştele este un bun prilej pentru cei care rămân în oraş, în această perioadă, să iasă la un grătar. În Galaţi, există doar cinci spaţii care oferă zone amenajate special, astfel încât să nu te trezeşti cu o amendă, însă nu toate mai au locuri disponibile pentru acest sfârşit de săptămână.

Iarbă verde şi grătar, pe gratis

Cel mai cunoscut şi frecventat loc de agrement din Galaţi este, fără doar şi poate, Pădurea Gârboavele, care se întinde pe 170 de hectare. Pe lângă faptul că este zona de agrement cu cea mai mare întindere, aici puteţi beneficia, fără să plătiţi nicio taxă de intrare, de condiţii pentru distracţie în aer liber şi grătare. De la Cătălin Popa, directorul ADP din subordinea Consiliului Judeţului, am aflat că gălăţenilor le-au fost puse la la dispoziţie peste 130 grătare, peste 100 mese, peste 300 de bănci, două terenuri de fotbal, dar şi spaţii de joacă pentru copii. De asemenea, gălăţenii pot opta şi pentru varianta mai "sălbatică", respectiv zona neamenajată, unde îşi pot întinde păturica, dar încinge şi grătarul propriu, cu condiţia să strângă deşeurile în urma lor.

5 lei, intrarea la Brateş

De la Robert Rusu, proprietarul zonei de agrement Brateş, am aflat că şi aici gălăţenii se pot bucura de zona special amenajată pentru grătar, dacă plătesc însă o taxă de 5 lei de persoană. De gratuitate beneficiază copiii care au înălţimea sub 110 centimetri. Anul acesta, la Lacul Brateş sunt în jur de 100 de grătare şi 200 de pavilioane, loc de joacă şi terenuri de sport. De asemenea, cei care vor să închirieze o căsuţă o pot face achitând o taxă de 70 de lei pentru 24 de ore.

Pescuit şi grătar

Pescarii înrăiţi se pare că şi-au făcut planuri din timp, întrucât am aflat că, atât la Zătun, cât şi la locul de agrement privat "La  Salcâmi", nu mai sunt căsuţe şi spaţii pentru închiriat în această perioadă. La Zătun sunt numai 20 de căsuţe, care pot fi închiriate cu 70 de lei pe zi. Chiar dacă nu pot rămâne peste noapte, gălăţenii care nu şi-au închiriat căsuţe se pot bucura de grătar pentru o taxă de agrement de 10 lei de persoană şi 5 lei pentru parcarea autoturismului. Tot de la Cătălin Popa, am aflat că cei care vor să şi pescuiască trebuie să achite o taxă de 60 de lei. Cei care achită cele două taxe pot beneficia de grătare, mese cu scaune şi umbrele. Cei care vor să închirieze un şezlong trebuie să mai achite 10 lei.

Locuri libere nu mai sunt nici la baza de agrement "La Salcâmi", deşi taxele de închiriat un spaţiu pentru pescuit sunt destul de mari. Pentru 12 ore la o baltă mică de 0,5 hectare, se plăteşte 200 de lei, plus 10 lei de persoană, iar pentru a rămâne şi peste noapte se achită o taxă de 300 de lei. Pentru o baltă mare  de un hectar, se achită o taxă de 300 de lei pentru 12 ore şi 400 de lei pentru 24 de ore, plus 10 lei de persoană. Pe lângă faptul că pot aduce câte undiţe vor, cei care aleg să se relaxeze la "La Salcâmi" beneficiază de căsuţe utilate cu frigider, apă menajeră, toaletă, mese şi băncuţe, umbrele, mese de ping-pong, loc de joacă, hamace, grătar şi o roabă de lemne, ne informează proprietara bazei, Mihaela Ciomaga.

Posibilitatea de a pescui la grătar este oferită şi de Lacul Vânători (Lacul Partidului), unde taxa de intrare este 4 lei pentru copii şi 6 lei pentru adulţi. Accesul cu automobilul se taxează cu 4 lei, iar pescuitul se face contra sumei de 10 lei, pentru două ore. Aici, Gospodărire Urbană, administratorul lacului, pune la dispoziţie 20 de grătare mobile şi patru fixe. De asemenea, cei care nu vor să ia masa la firul ierbii, pe pătură, printre copaci, pot intra în unul dintre cele patru foişoare existente.

Citit 15313 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.