Elevii din Munteni, cei mai buni din ţară la rugby tag

Elevii din Munteni, cei mai buni din ţară la rugby tag
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Competiția de rugby tag, din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, a reunit la Galați cele mai bune opt echipe din țară, reprezentând învățământul primar (clasele I-IV). A fost o competiție reușită, desfășurată sub oblăduirea Federaţiei Române de Rugby, Inspectoratului Școlar Județean, Colegiului Tehnic "Traian Vuia" și Rugby Club Municipal Galați.

Remarcabilă comportarea micuților practicanți ai sportului cu balonul oval de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Munteni (Tecuci), care au dominat și de această dată întrecerile. De notat că respectiva școală își trece pentru a treia oară numele pe lista câștigătoarelor, reușitele anterioare având loc la Constanța și Galați, în ultimii doi ani. O notă aparte se cuvine profesorului Marius Pintilie (directorul școlii Claudiu Ghiță, primar Dănuț Oprea), care cu pricepere și pasiune a reușit să-și creeze an de an un nucleu de copii învingători.

"La noi, la Munteni, rugbiul tag are deja o îndelungată tradiție. Atât la băieți (învățământ primar) cât și la fete (cel gimnazial) avem numeroase locuri fruntașe în confruntările naționale. La băieți, precum știți, avem trei titluri de campioni, iar la fete, anul acesta (n. r. - 3 iunie) am participat la Brăila și am ieșit pe locul al doilea, după ce anul trecut, tot la Brăila, am fost campioane. Rugbiul îl pregătim în afara orelor din programa școlară. În cele două loturi, avem 32 de băieți și fete care frecventează antrenamentele. Ne bucurăm de sprijinul conducerii școlii, al Primăriei și Consiliului Local, așa că ne interesează noi performanțe. Totodată, ne bucurăm și de continuitatea lotului, din cel câștigător acum doi ani avem trei copii în actualul, iar dintre cei de anul trecut au fost șase elevi", a declarat Marius Pintilie.

Elevii din Munteni au înregistrat numai victorii, până au ajuns pe primul loc. În grupe au învins Ialomița cu 9-0, Oltul cu 7-0 și Hunedoara cu 9-0. În semifinale, a venit rândul Clujului, 4-1, pentru ca în marea finală să dispună de echipa Bucureștiului, cu scorul de 7-3.

Clasamentul final arată astfel: 1. Județul Galați, 2. București, 3. Cluj, 3-1 cu locul 4, Ialomița, 5. Bistrița Năsăud, 6. Olt, 7. Botoșani, 8. Hunedoara.

Învingătorii au fost recompensați și cu două premii speciale - Marcela Nițu și Matei Mândru, primind un premiu cei mai tineri competitori (ei sunt elevi în clasa I).

Iată și lotul laureat pentru a treia oară în ONSS: Roxana Necula, Alina Popa, Diana Durbacă, Matei Mândru, Viorel Nițu, Ciprian Bulmău, Gabriel Tudor, Iulian Popa, David Tătaru, Mădălin Lupu, Marcela Nițu, Narcis Balica și Robert Stanciu.

Arbitrajele au fost asigurate de Cristian Boboc (Constanța), Antonel Munteanu și Bogdan Frățilă.

Citit 5915 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.