Pe cont propriu sau organizat, gălăţenii au plecat la protestul de la Bucureşti. Viața liberă LIVE PROTEST DIASPORA
Foto: Iulia Kelt

Pe cont propriu sau organizat, gălăţenii au plecat la protestul de la Bucureşti. Viața liberă LIVE PROTEST DIASPORA
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

"Viața liberă" transmite LIVE de la protestul din Capitală

IMAGINI VIDEO, dar și alte FOTO, click aici

UPDATE ora 23.30 - Jandarmeria a intervenit în forţă pentru evacuarea pieţei, imediat după ora 23.00. S-au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, iar protestatarii au fost împinşi spre străzile laterale. Conform primelor estimări, peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În jurul orei 23.20, Piaţa Victoriei a fost evacuată complet.

UPDATE ora 22.15 - Numărul protestatarilor din piață și de pe străzile adiacente a crescut spectaculos, ajungând conform unor televiziuni de știri la circa 100.000. A crescut şi numărul incidentelor dintre protestatari si forțele de ordine. Aproape la fiecare 2-3 minute se aude cate o bubuitură asurzitoare. Se pare că peste 150 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar aerul din centrul pieței, în prima linie a protestelor, a devenit greu respirabil.

UPDATE ora 21.00 - Ultimele estimări indică peste 60.000 de oameni care protestează în Piața Victoriei. Perioadele de acalmie în care s-a scandat, și atât, împotriva PSD au alternat cu cele în care jandarmii au folosit din nou gazele lacrimogene și tunul cu apă. Inclusiv o fetiță de 7-8 ani, aflată lângă tatăl său, a primit în plin jetul de gaz lacrimogen. S-au făcut apeluri la calm (Fără violență!). Zeci de mii de voci strigă: Demisia!

UPDATE ora 19.15 - Pentru a doua oară în decurs de două ore, mai mulți protestatari au încercat să ajungă la clădirea Guvernului. Jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a-i opri. S-a adus și un tun cu apă. Oamenii continuă să scandeze lozinci contra Guvernului

UPDATE ora 18.00 - Românii continuă să vină la mitingul din Piața Victoriei. Au tobe, vuvuzele, fluiere și o mare de steaguri ale României, sub toate formele: cu stemă sau fără, cu gaură, cu numele județelor pe ele. Am mai văzut steaguri ale Marii Britanii, Germaniei, Spaniei, Italiei... Au existat câteva îmbrânceli între jandarmi și protestatari, circa 30 de persoane, printre ele și doi jandarmi, având nevoie de îngrijiri medicale. Acum situația s-a liniștit, mitingul merge mai departe...

Protestul Diasporei a fost susținut și din Galați [detalii]

Imagini foto și video Iulia Kelt


Anunţul că se va organiza, în această seară, un protest în Bucureşti nu a rămas fără ecou în oraşul de la Dunăre. Astfel, zeci de gălăţeni au plecat, pe cont propriu sau organizat, spre Capitală pentru a participa la protestul pus la cale de românii din Diaspora.

Românii continuă să vină la mitingul din Piața Victoriei. Au tobe, vuvuzele, fluiere și o mare de steaguri ale României, sub toate formele: cu stemă sau fără, cu gaură, cu numele județelor pe ele. Am mai văzut steaguri ale Marii Britanii, Germaniei, Spaniei, Italiei... Au existat câteva îmbrânceli între jandarmi și protestatari, circa 30 de persoane, printre ele și doi jandarmi, având nevoie de îngrijiri medicale. Acum situația s-a liniștit, mitingul merge mai departe...

Chiar dacă unii au plecat încă de la primele ore ale dimineţii, alţii au preferat să îşi dea întâlnire, la ora 13,00, la Sala Sporturilor pentru a pleca, în coloană, spre locul unde îşi vor striga nemulţumirile. Câteva maşini, dotate şi cu drapelul României, s-au încolonat pe strada Oţelarilor pentru a porni la drum.

Gălăţenii au vrut să fie foarte clari privind mesajul pe care îl duc în Piaţa Victoriei, aşa că şi-au făcut tricouri cu "Fără penali în funcţii publice". Printre cei care au plecat s-a numărat şi un gălăţean venit din Belgia. Omul ne-a mărturisit că, deşi locuieşte de şapte ani în Belgia, a venit acasă special pentru a participa la acest protest şi speră ca vocea lor să se facă auzită.

Gălăţenii şi-au unit forţele şi cu cei din oraşul vecin, cu care şi-au dat întâlnire în mai multe puncte de pe traseul spre Bucureşti.

Nici "Viaţa liberă" nu a putut rămâne impasibilă la protestul organizat în Capitală. Astfel, pentru cititorii noştri, vom transmite, pe site-ul ziarului, www.viata-libera.ro, informaţii în timp real şi fotografii direct din Piaţa Victoriei, acolo unde se va afla o echipă a Vieţii libere.

(Teodora Miron)

Citit 6610 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.