Echipamente noi pentru iazul din Parcul Viva (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Echipamente noi pentru iazul din Parcul Viva (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Inaugurat în noiembrie 2013, Parcul Viva rămâne cel mai modern dintre locurile de relaxare, sport, joacă şi agrement ale Galaţiului, iar standardul pe care l-a impus în privinţa parcurilor nu a fost încă depăşit. Din păcate, degradarea îşi face simţită prezenţa şi în acest loc.

„Accesul interzis”, scria, pe 9 august 2018, pe o bucată de carton prinsă pe banda legată de stâlpii podului de lemn din Parcul Viva. Conform Primăriei municipiului Galaţi, podul de lemn peste iazul din parc a fost închis pentru reparaţii pentru două săptămâni. „Astfel de lucrări se fac anual aici, lemnul fiind un material care cedează şi sunt necesare intervenţii. Evident, ele nu se fac de fiecare dată în acelaşi loc”, ne-a comunicat municipalitatea, fără a detalia costurile acestor intervenţii.

Zilele trecute, când am poposit din nou în parc, podul de lemn era accesibil gălăţenilor, însă după modul în care arată e greu de spus ce şi cum s-a reparat la el. 

Vestea bună este că măcar peştii din iaz – crapii japonezi, care sunt o permanentă atracţie pentru copii şi adulţi - vor avea parte de condiţii mai bune. Administraţia locală tocmai a semnat cu firma Merco Instal Construct SRL contractul pentru achiziţionarea şi montarea unor echipamente de întreţinere a iazului cu o suprafaţă de 612 mp şi un volum de aproximativ 600 mc. Este vorba despre echipamente de filtrare şi pompare, sterilizare cu lămpi UV-C şi  un aspirator de nămol. Conform Primăriei, sistemul care se montează acum este special pentru menţinerea unui mediu propice peştilor din iaz. Valoarea contractului este de 96.390 de lei cu TVA, iar firma are la dispoziţie 60 de zile pentru realizarea lucrărilor.

Citit 7140 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2018 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.