O alternativă modernă pentru ruta Galaţi - Tecuci

O alternativă modernă pentru ruta Galaţi - Tecuci
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

O porţiune de 28 de kilometri de pe DJ 251 (Smârdan - Slobozia Conachi - Cudalbi - Valea Mărului - Matca), un drum cu o circulaţie intensă, va fi reabilitată şi modernizată, prin investiţii de aproximativ 14 milioane de euro.

Conform Biroului de presă al Consiliului Judeţean Galaţi, licitaţia pentru modernizarea DJ 251 a fost câştigată de o asociere a trei firme gălăţene - Tancrad, Citadina 98 şi Lemacons, valoarea contractului fiind de 63.435.554 de lei, cu TVA inclus.

"Este un proiect major de reabilitare şi modernizare a 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex, care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea a peste 12 km de şanţuri betonate şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi realizate piste de biciclete, trotuare şi rampe de acces, staţii de transport public şi elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei: parapeţi de tip semigreu şi greu, marcaje şi indicatoare rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

La finalul proiectului, DJ 251 va deveni o alternativă modernă pentru DN25 Galaţi - Tecuci, a mai spus Costel Fotea, menţionând că CJ Galaţi este aproape de finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru reabilitarea şi modernizarea a încă 51 de km de drum judeţean.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor. Fondurile au fost obţinute în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.365.372 de lei.

Citit 18074 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.