Iazul din Parcul ”Viva”, repopulat cu crapi japonezi (FOTO)

Iazul din Parcul ”Viva”, repopulat cu crapi japonezi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, iazul din Parcul "Viva" a fost din nou populat cu peşti exotici - crapi japonezi, după ce a beneficiat de ample operaţiuni de curăţare şi dragare, necesare pentru instalarea unor echipamente performante de întreţinere. Este vorba despre echipamente de filtrare şi pompare dotate cu sterilizare cu lămpi UV-C, cărora li se adaugă un aspirator pentru mâlul care se depune pe fundul iazului. În cadrul intervenţiilor, a fost refăcut sistemul de iluminat din iaz. Pentru toate aceste operaţiuni, executate în premieră după cei cinci ani care au trecut de la inaugurarea iazului, a fost nevoie de scoaterea peştilor din lac.

Potrivit directorului Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, lacul era suprapopulat, având peste 6.000 de peşti, în condiţiile în care, la capacitatea lui, ar trebui să aibă între 500 şi 1.000. Conform managerului, în iaz au revenit aproximativ o mie de peşti, iar restul se află, în continuare, în carantină, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Intenţia conducerii SC Gospodărire Urbană este de a dona crapi japonezi pasionaţilor de acvaristică.

Totodată, cetățenii care vizitează Parcul "Viva" sunt rugaţi să evite aruncarea gunoaielor în iaz.

La începutul acestei luni, gălăţenii de toate vârstele priveau curioşi imaginea dezolantă din Parcul "Viva" şi nu înţelegeau ce s-a întâmplat [link]

Foto: Iulia Kelt

Citit 3472 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.