Bursa pentru absolvenţi. Mai multe locuri de muncă decât participanţi

Bursa pentru absolvenţi. Mai multe locuri de muncă decât participanţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Ediţia din acest an a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională (AJOFM) Galaţi şi desfăşurată ieri, 19 octombrie, în Galaţi şi Tecuci, poate fi considerată un succes numai din punct de vedere al numărului de angajatori prezenţi şi al locurilor de muncă. Gălăţenii cu adevărat interesaţi să-şi găsească un job prin intermediul bursei au fost mult mai puţini.

65 de agenţi economici din municipiile Galaţi şi Tecuci au pus "pe masă", ieri, 1.443 de locuri de muncă vacante, din care 176 au fost pentru persoane cu studii superioare. O ofertă destul de generoasă, chiar dacă la ediţia de anul trecut, desfăşurată tot în octombrie, cifrele au fost simţitor mai mari. Atunci au participat 70 de firme, cu peste 2.200 de joburi oferite.

Din păcate, numărul gălăţenilor interesaţi de aceste locuri de muncă nu a fost unul prea mare - doar 960 în total (din care 650 în Galaţi, în holul Universităţii "Dunărea de Jos"), conform datelor comunicate de AJOFM Galaţi, adică nici măcar cât numărul locurilor de muncă disponibile.

"Nu e ceva nou, acest fenomen a început să fie mai evident din 2017. Am început să avem multe locuri de muncă declarate şi, din ce în ce mai des, mai mulţi angajatori decât numărul de participanţi. E un fenomen pe care, acum patru-cinci ani, îl auzeam la colegii mei directori de agenţii din vestul ţării şi care acum se întâmplă şi la noi. Ne dă de gândit, trebuie să schimbăm ceva. Partea bună este că, din ce spun angajatorii, cei care vin chiar se uită, întreabă, sunt interesaţi, completează eventual un CV. În trecut au fost şi burse cu o mai mare masă de oameni, dar mulţi făceau doar act de prezenţă şi plecau foarte repede", ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

Principalele domenii de activitate în care s-au oferit ieri locuri de munca au fost industria metalurgică, serviciile privind forţa de muncă, comerţul, industria textilă, arhitectura şi ingineria.

Dintre absolvenţii participanţi au fost selectaţi în vederea încadrării 264 (150 la Galaţi şi 114 la Tecuci).

Citit 5171 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2018 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.