Şcolile fără căldură ar putea să-şi suspende cursurile

Şcolile fără căldură ar putea să-şi suspende cursurile
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În mai multe şcoli gălăţene, în acest sfârşit de săptămână se lucrează intens la branşarea centralelor, astfel încât luni să poată avea căldură, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple de mult timp. În unele instituţii de învăţământ, consiliile profesorale împreună cu directorii au luat decizia să-şi trimită elevii acasă, mai ales pe cei cazaţi în internat, în cazul în care problemele nu se vor rezolva.

"La noi, sălile sunt foarte mari. Se încălzesc greu. Dacă nu vom putea face cald de duminică, toţi elevii noştri vor sta luni acasă. Avem săli cu 12 şi 14 grade, iar temperaturile de afară sunt în scădere. Nu ne mai permitem să-i ţinem aşa în clase. Totuşi, am primit asigurări că se va lucra sâmbătă şi se vor face probele, astfel încât să putem avea agent termic", ne-a declarat directoarea de la Colegiul Naţional "C. Negri", Andra Ionescu. Aceasta susţine că şi elevilor din internat le-a fost foarte greu în această perioadă. Noroc că au putut pune câte un radiator în priză.

Greu a fost şi pentru cei 80 de liceeni cazaţi în căminul de la Liceul Tehnologic "Traian Vuia", ne spune directorul Gelu Homner: "Reţeaua electrică nu ne-a permis să apelăm la alte surse de încălzire. Le-am dat o pătură în plus şi ceai cald. Ceaiuri le-am dat şi în timpul orelor, la şcoală. Ni s-a promis că se va remedia situaţia în acest weekend. Dacă nu vom avea căldură, elevii din internat vor fi anunţaţi de pedagog să rămână acasă luni şi marţi, săptămâna viitoare", ne-a mai spus directorul de la Auto.

Şi directorul de la Şcoala Nr. 24, Florin Gheţău, se gândeşte să-şi ţină elevii acasă luni, dacă nu se va face racordul la gaze şi temperaturile vor scădea simţitor. "Mi s-a promis totuşi că vom avea căldură luni. Că se va lucra sâmbătă şi duminică", spune directorul de la Şcoala Nr. 24.

La Liceul Căi Ferate, directorul Gică Bota Condurache îşi pune toate speranţele că se va rezolva problema în acest weekend, altfel va fi nevoit să-i ţină acasă ăe elevii din internat.

Florentina Stoian, de la Şcoala Nr. 10, este alt director care aşteaptă racordarea la gaze în acest sfârşit de săptămână.

Rămâne de văzut câte din toate aceste promisiuni se vor materializa până luni.

Citit 7442 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.