Autorităţile au discutat despre căldura Galaţiului în frig

Autorităţile au discutat despre căldura Galaţiului în frig
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

„Următoarea şedinţă a Comisiei de Dialog Social o facem tot în frig?”, a întrebat prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, la finalul întrunirii la care autorităţile au rămas încotoşmănate ca afară, dar au discutat despre încălzirea în şcoli şi apartamente în municipiului Galaţi. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a primit asigurări că, vineri, punctul termic care alimentează Instituţia Prefectului şi blocul Cristal va deveni microcentrală şi va da căldură.

Vergiliu Vals, directorul executiv al Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Galaţi, a prezentat ieri, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, o radiografie a proiectelor derulate de municipalitate pentru încălzirea gălăţenilor. Oficialul a declarat că joi, 22 noiembrie, va primi căldură şi ultima instituţie de învăţământ din Galaţi rămasă în frig, Liceul "Sf. Maria", şi că data contractuală pentru transformarea în microcentrale de cartier a celor 20 de puncte termice care vor alimenta cu căldură aproximativ 6.000 de apartamente este 5 decembrie 2018.

Reprezentantul Primăriei susţine că se lucrează şi la montarea de sisteme de încălzire în locuinţele municipalităţii, şi a promis că până la finele anului vor fi instalate 200 de centrale individuale şi 350 de panouri radiante.

De asemenea, a dat asigurări că s-a intrat într-un ritm alert cu plata ajutoarelor de 3.000 de lei acordate gălăţenilor pentru a-şi găsi surse alternative de încălzire şi apă caldă.

Anchete telefonice

Vergiliu Vals a declarat că s-a făcut o inventariere a numărului de apartamente care ar rămâne descoperite, adică fără vreo sursă de încălzire - 2.500. „Există un număr de 47 de asociaţii de proprietari înregistrau, proporţional, cel mai mare număr de apartamente încă rămase în sistem centralizat. Le-am interogat telefonic cu scopul de a verifica situaţia şi de a identifica toate cazurile persoanelor vulnerabile – fără aparţinători sau în vârstă - care nu au reuşit să depună acele cereri pentru ajutorul financiar oferit de Primărie şi care nici nu au alte surse de încălzire. La cele 47 de asociaţii interogate telefonic, care înseamnă aproximativ 12.000 de apartamente din care 1.500 branşate, nu am identificat nicio persoană vulnerabilă. De vineri, am început să extindem această arie la cele 301 asociaţii care mai au apartamente în sistem centralizat”, a mai spus Vergiliu Vals. Potrivit acestuia, au fost afişate, la asociaţiile de proprietari, informări legate de posibilitatea accesării ajutorului financiar de 3.000 de lei de la Primărie.

Citit 6493 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.