Gălăţenii, tot în frig. Termenul de punere în funcţiune a microcentralelor de cartier, ratat

Gălăţenii, tot în frig. Termenul de punere în funcţiune a microcentralelor de cartier, ratat
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

"Prima săptămână a lunii decembrie", era răspunsul ferm al primarului Ionuţ Pucheanu de câte ori era întrebat când vor da căldură cele 20 de puncte termice, transformate în microcentrale de cartier, pentru aproximativ 6.000 de apartamente. Directorul general al SC Calorgal, Marian Alexandru, dădea, la fel, asigurări, că echipamentele de producere a energiei termice vor fi montate în termenul celor 60 de zile prevăzute prin contract şi că, dacă se va putea şi mai repede, oamenii săi o vor face!

Din păcate, nu doar termenul declarativ, ci şi cel contractual pentru funcţionarea microcentralelor - 6 decembrie - a fost ratat. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, din cele 20 de microcentrale de cartier doar 14 furnizau ieri căldură. Conform sursei citate, toate cele prevăzute pentru Port, Ţiglina, Aurel Vlaicu şi Micro 39 erau puse în funcţiune. Mai rămăseseră de pornit microcentralele din Mazepa (SC14), Micro 19 (SC 32 şi SC43), Micro 14 (PT 50 ICMRS) şi Micro 40 (PT CSG şi SC1).

"Estimăm că, la sfârşitul săptămânii viitoare, vor fi pornite toate punctele termice. Termenul avansat este 13 decembrie", a precizat municipalitatea.

Reamintim că lucrările sunt executate de Asocierea Romterm SA - Calorgal SA, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru montarea de instalaţii de producere a energiei termice în 20 de puncte termice sau staţii centrale de căldură. Valoarea totală a contractului se ridică la 2.639.848 de lei cu TVA, punctele termice fiind împărţite în două loturi, în funcţie de zonă.

"Conform caietului de sarcini, cazanele ce urmează a fi instalate în cele 20 de puncte termice şi staţii de căldură, care vor fi transformate în microcentrale de cartier, vor funcţiona pe bază de gaze naturale. Cazanele vor fi echipate cu arzătoare în minimum două trepte de reglaj şi vor permite reglarea puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură al consumatorilor racordaţi. Pentru siguranţă în exploatare, în sălile cazanelor se vor instala detectoare de gaz", preciza Primăria.

În ceea ce priveşte alimentarea cu căldură a instituţiilor publice, termenul contractual este 25 decembrie, dar două puncte termice funcţionează deja - PT CFR1 și PT Cristal. Îşi aşteaptă rândul PT Policlinică și PT Plombă.

Citit 5218 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.