O gălățeancă, cel mai bun student al anului în Europa

O gălățeancă, cel mai bun student al anului în Europa
Cristina Gherghişan-Filip, premiată de LSRS
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Licenţiată şi deţinătoarea unui master în Chimie şi a titlului de doctor în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina Gherghişan-Filip, din Galaţi, care în prezent studiază Medicina la University of East Anglia (UEA), Norwich din Regatul Unit al Marii Britanii, a fost desemnată “Studentul anului în Europa Universitar”, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate. Evenimentul, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), a avut loc în seara zilei de marţi seara, 8 ianuarie, 2019, în Aula Universităţii Politehnica din Bucureşti, şi a fost transmis în direct pe Facebook.

Pentru al doilea an la rând, câştigătoarea premiului cel mai bun student al anului, la categoria „Europa Universitar”, este o gălăţeancă. Cristina Gherghişan-Filip, este, aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, absolventă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, a fost colegă de clasă cu verişoara ei, despre care aţi mai putut citi în ziarul Viaţa liberă, Claudia-Gabriela Mitrofan, câştigătoarea de anul trecut a aceluiași titlu.

Amândouă au preferat să studieze în Marea Britanie, unde au obţinut bursă de studiu completă. Potrivit prezentării făcute de LSRS, în 2012, Cristina are licenţa şi masterul în Chimie, iar în 2017 a primit titlul de doctor în Microbiologie şi biologie moleculară, iar în acest moment este studentă la Medicină. Dorinţa ei este să-şi folosească abilităţile şi cunoştinţele dobândite de cercetător pentru a îmbunătăţi resursele medicale din România.

Mesaj video la festivitate

„Sunt deosebit de onorată să primesc această distincţie de student român al anului, categoria Europa Universitar. Mulţumesc distinsului juriu! Îmi pare nespus de rău că nu sunt cu dumneavoastră în această seară, însă vă port în inimă şi în suflet”, a transmis Cristina, printr-un mesaj video, pentru că nu a putut fi prezentă la eveniment.

„Pentru mine, România este acasă. Vorbesc din cadrul Universităţii East Anglia (UEA), Norwich, Marea Britanie. Aici este a doua mea casă de zece ani, timp în care m-am dezvoltat a adult şi cercetător, iar acum studiez medicina. În viaţă, m-am dedicat sută la sută unui singur scop, şi anume să fiu cea mai bună în ceea ce fac. Şi am reuşit!”, a mărturisit gălăţeanca.

„Ne vedem acasă”

Cristina şi-a dedicat acest premiu al excelenţei părinţilor săi, în primul rând, care au sprijinit-o şi i-au dat putere necondiţionat, precum şi întregii familii. „De asemenea, dedic premiul mentorilor mei, profesori din liceu, celor din cadrul Universităţii, români, profesori români, care m-au antrenat să am libertatea şi resursele pentru a cuceri lumea. Eu am făcut asta prin cercetare în laborator şi prin formarea mea profesională, ca medic acum. Vă invit şi pe dumneavoastră să faceţi performanţă în domeniul ales, prin muncă susţinută şi prin alegerea unor mentori de calitate.

Nu în ultimul rând, dedic premiul Ligii, tuturor studenţilor români din străinătate. Cu toţii suntem învingători! Noi reprezentăm România şi viitorul României, noi suntem ambasadori ai României şi, prin efortul nostru susţinut de a face performanţă academică, noi facem cinste României. Acum vă las cu un simplu şi ultim mesaj: să aveţi încredere în voi, în România şi în viitor. Ne vedem acasă!”, a transmis Cristina Gherghişan-Filip.

Citit 23251 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2019 11:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.