Studenţii au decis: Patru ”profesori tari”, la Galaţi

Studenţii au decis: Patru ”profesori tari”, la Galaţi
Fellicia Dima, Marius Popescu, George Schin și Marta Antoanela Mardar
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Patru cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" au fost selectraţi de studenţi pentru a primi titlul de "Profesori tari", în cadrul Galei Profesorului Bologna, ajunsă anul acesta la a XII-a ediţie, ce va avea loc la Iaşi, în intervalul 23-26 mai.

Felicia Dima este pentru prima dată pe lista cadrelor didactice apreciate de studenţi şi nominalizate la categoria “profi tari” de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Dovada că elementele de contabilitate şi marketing pot fi însuşite cu plăcere, atunci când profesorul ştie cum să transmită informaţia. Felicia Dima este şef lucrări la SIA şi se ocupă de pregătirea managerială a viitorilor ingineri. “După 20 de ani de învăţământ, din care ultimii zece la Universitate, nominalizarea la categoria Profesor Bologna e o încununare a activităţii mele. Mă bucur să fac parte dintre acei dascăli mai apropiaţi de studenţi şi că am reuşit, cumva, să le captez atenţia, să le arăt ce lucruri minunate vor putea realiza, dacă ies din tipare şi vor să ştie mai multe despre societatea actuală. Sper că am reuşit, prin demersul meu de educator, să le netezesc calea spre acel mâine, care nu se întrevede prea liniştitor”, a declarat şef de lucrări Felicia Dima.

Şi matematica ştie să se facă iubită la Galaţi: dovadă că una dintre nominalizări a mers către lect. dr. Marius Popescu, de la Departamentul de Mate-Info al Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu. “Premiul are o semnificaţie deosebită pentru mine, pentru că porneşte de la aprecierea studenţilor, iar acesta este cel mai important motiv care mă determină să-mi continui activitatea în sistemul de învăţământ, cu aceeaşi pasiune şi energie ca la început”, a explicat Marius.

De la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, cele mai multe dintre aprecierile studenţilor au ajuns anul acesta către conf. dr. George Cristian Schin, care îi iniţiază pe tineri în tainele administraţiei publice. “Această recunoaştere din partea studenţilor mă onorează, dar în acelaşi timp mă obligă pe viitor să mă implic mai mult în activităţile lor şi să răspund nevoilor morale şi etice ale acestora. Le mulţumesc pentru aprecieri şi îi asigur de tot respectul meu”, a declarat George Schin.

Şi viitorii jurnalişti au făcut o nominalizare, în persoana lect. dr. Marta Antoanela Mardar, profesor de limba şi literatură engleză la Facultatea de Litere. Aceasta a fost apreciată pentru felul inovativ în care împleteşte cunoştinţele de limbă engleză cu cele de jurnalism. “Distincţia îmi dovedeşte că dragostea pentru profesia pe care mi-am ales-o şi modul în care am pus în practică ceea ce am învăţat de la dascălii mei de suflet au dat roade. Sunt ceea ce sunt şi datorită studenţilor care, în 15 ani de activitate, m-au motivat să mă adaptez constant nevoilor şi intereselor lor”, a explicat cadrul didactic.

Citit 15477 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.