Nu toţi gălăţenii şi-au primit înapoi taxa auto

Nu toţi gălăţenii şi-au primit înapoi taxa auto
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 10 milioane de lei au mai rămas de achitat gălăţenilor care au depus cereri pentru restituirea taxelor auto, reiese din răspunsul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, la solicitarea "Vieţii libere".

Astfel, până luni, 8 iulie, "au fost depuse un număr de 24.063 de cereri (taxă poluare, taxă emisii, timbrul de mediu) pentru suma de restituit de 74.332.648 de lei (reprezentând bază plus dobândă). Suma efectiv restituită contribuabililor este de 64.255.879 de lei (reprezentând bază plus dobândă). Soldul existent la data prezentei în conturile Trezoreriei reprezintă retururi la sumele restituite, ca urmare a conturilor bancare eronate sau închise. Organul fiscal a procedat la notificarea contribuabililor în cauză, pentru a se putea restitui integral suma solicitată", se menţionează în documentul citat.

Conform AJFP Galaţi, ultimul virament efectuat de Administraţia Fondului pentru Mediu a fost în data de 24 iunie. "Ultimul virament efectuat de Administrația Fondului pentru Mediu, în sumă de 32.158.928 de lei (reprezentând debit și dobândă) a fost efectuat în data de 24.06.2019, pentru cererile reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, sumă ce a fost restituită în zilele de 25.06.2019, respectiv, 26.06.2019 și este aferentă unui număr de 12.776 de cereri. Precizăm că restituirea debitelor și a dobanzilor aferente se va face în funcție de resursele financiare transmise de Administrația Fondului pentru Mediu", se mai arată în răspunsul AJFP.

Termenul pentru restituirea fostelor taxe auto plătite a expirat pe 30 iunie 2019, însă nu toți românii care au achitat aceste taxe la vremea respectivă și-au primit banii înapoi, deşi au făcut toate demersurile necesare. Site-ul avocatnet.ro scrie că, momentan, nu există nicio discuție la nivelul Ministerului de Finanțe sau al Ministerului Mediului cu privire la o potențială prelungire a termenului de restituire. Mai mult decât atât, nu se ştie cu certitudine dacă se mai pot acorda bani la bugetul Fondului pentru Mediu, având în vedere că termenul inițial de 30 iunie, care a fost stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă, a expirat.

Citit 4984 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2019 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.