UPDATE Când va fi redeschisă PLAJA DUNĂREA | Tobogane şi piscine pentru toate vârstele (FOTO)

UPDATE Când va fi redeschisă PLAJA DUNĂREA | Tobogane şi piscine pentru toate vârstele (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

UPDATE | „Cel mai mare aqua park din sud-estul României”, având ca principale puncte de atracţie unul dintre cele mai înalte tobogane din ţară, dar şi mult-doritul bazin cu valuri. Asta ar trebui să realizeze constructorii la Plaja „Dunărea”. Când? La sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie 2020, perioadă în care, conform contractului de lucrări şi a graficului aferent, ar trebui să fie finalizată întreaga investiţie de reabilitare şi modernizare zonei de agrement, în valoare de peste 23 de milioane de lei cu TVA.

Dacă până acum au fost executate lucrări de demolare şi de curăţare a terenului la Plaja „Dunărea”, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, luni, 19 august 2019, a fost predat amplasamentul şi poate începe modernizarea. Lucrările vor fi executate de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL şi costă 23.197.935 de lei cu TVA, bani de la bugetul local. De ce nu fonduri europene? „Întrebaţi foştii primari de ce au ratat accesarea fondurilor europene până în 2014. În momentul de faţă nu se mai finanţează aşa ceva”, a explicat Ionuţ Pucheanu.

Planul menit să transforme Plaja "Dunărea" într-o "oază de relaxare şi de recreere pentru comunitate”, demnă să primească 3.500 de persoane, a fost prezentat de către Daniela Marişcu, coordonatoarea grupului de proiectare, în cadrul unei conferinţe la care ar fi trebuit să participe şi constructorii. Misiunea acestora este de a realiza "cea mai mare plajă urbană de pe malul Dunării" cuprinzând: aqua park – 12.934 mp, spaţiul verde – 11.587 mp, zona de plajă în nisip – 9.821 mp şi amenajări sportive – 2.343 mp.

Toboganele

Între principalele atracţii vor fi cele trei ansambluri de tobogane. Proiectat să asigure atât adrenalină, cât şi siguranţă, primul ansamblu cuprinde, potrivit Danielei Marişcu, patru tobogane mari, între care unul se numără printre cele mai înalte din România, punctul de plecare fiind la 19,67 m.

În zona dedicată copiilor, va fi amenajat un ansamblu de tobogane de aproximativ 11 m înălţime: „Va fi un aqua tower, o combinaţie cu peste 48 de atracţii pentru copii cu vârste între 3 şi 14 ani”, a precizat proiectanta.

Potrivit acesteia, vor mai fi construite şi două tobogane cu aterizare lentă, orizontală, pe o zonă inundată cu apă a toboganului. Este noul trend în industria producătorilor de tobogane care s-au gândit şi la cei care vor să guste adrenalina alunecării, dar se tem de căderea în bazin, nefiind buni înotători.

Piscine

Gălăţenii îşi vor recăpăta piscina cu valuri. Bazinul, de 891 mp, va fi dotat cu un mecanism performant, cu un consum redus de energie, care va produce valuri de până la 60 cm înălţime. Însă prin forma şi arhitectura piscinei, înălţimea valului se va reduce pentru zona de copii la 20-30 cm, spune proiectanta.

Va exista şi o piscină de relaxare cu bar, în suprafaţă totală de 1.143 mp, iar piscina copiilor va fi de 523 mp, mai mult decât ceea ce a existat. Bebeluşii vor putea fi aduşi de părinţi în zona în care apa are doar 25 cm.

Pentru securitatea tuturor, va fi delimitată o piscină de 180 mp, de aterizare de pe tobogane. În cadrul aqua parkului vor fi amenajate şi zone speciale unde gălăţenii să se poată bucura de hidromasaj, de înot, de socializare.

Plajă, sport, artă şi mâncare

Pe lângă plaja cu şezlonguri şi baldachine, beach bar, zone umbrite şi zone deschise, gălăţenii vor mai avea la dispoziţie şi terenuri pentru sporturi de plajă. Pentru adolescenţii creativi, va fi amenajată o zonă de artă urbană, iar o scenă va permite organizarea de evenimente de zi şi nocturne, inclusiv proiecţii de filme. Va exista şi o zonă de food, cei interesați să închirieze un spațiu putând să depună ofertele în cel mult o lună, promite primarul.

Vor mai fi realizate o clădire de acces cu toate facilităţile necesare pentru a deservi o plajă urbană - vestiare, duşuri, băi, administraţie, iar parcarea va fi extinsă la 110 locuri.

Brăţări de acces ca la Oradea

Accesul în incintă se va face pe baza unei brăţări pe care va fi încărcată suma pe care vizitatorul doreşte să o folosească. Prin urmare, plăţile nu se vor face în numerar, iar dacă la ieșirea din aqua park vor mai fi sume disponibile pe brățară, acestea vor fi returnate.

Autorităţile se gândesc la tarife diferențiate: unul pentru cei care vor dori doar să facă plajă şi unul pentru cei vor dori acces la aqua park.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, constructorii au promis că în vara viitoare vor fi funcţionale zona de plajă, food court şi cel puţin primul dintre bazine – mult-dorita piscină cu valuri. Totul depinde, însă, de muncitorii Tancrad şi Lemacons, şi de respectarea termenelor asumate!

La sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie 2020, ar trebui să fie finalizată, conform contractului de lucrări şi a graficului aferent, întreaga investiţie în valoare de peste 23 de milioane de lei cu TVA, de reabilitare şi modernizare a Plajei „Dunărea”. Este vorba, potrivit informaţiilor prezentate astăzi (luni, 19 august 2019 - n.r.) în cadrul unei conferinţe de presă, despre o plajă urbană demnă să primească 3.500 de persoane care să se bucure atât de aqua-park, cât şi de plaja în sine.

Principalele atracţii ale zonei de agrement vor fi: trei spectaculoase ansambluri de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, cu piscina de aterizare necesară, la care se adaugă o piscină cu valuri de până la 60 de centimetri înălţime, o piscină de relaxare cu bar şi o piscină pentru copii, zonă de plajă cu şezlonguri şi baldachine, terenuri de sport, food court şi o parcare extinsă. Desigur va exista şi o clădire de acces cu toate facilităţile necesare pentru a deservi o plajă urbană - vestiare, duşuri, administraţie.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, constructorii au promis că în vara viitoare vor fi funcţionale zona de plajă, food court şi cel puţin primul dintre bazine – mult doritul bazin cu valuri.

Vom reveni cu detalii.

Citit 21609 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.