Găini vopsite, comercializate la intrarea în piaţă

Găini vopsite, comercializate la intrarea în piaţă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Din dorinţa de a face bani, comercianţii nu se mai gândesc şi la siguranţa semenilor. În această categorie pot fi incluşi trei comercianţi de ocazie, care s-au apucat să vopsească găinile, pentru a le vinde pe post de păsări crescute la ţară. Mai mult, comercializarea se făcea din genţi, depozitate pe asfalt, chiar la intrarea în piaţă.

Totul a fost descoperit după ce mai mulţi gălăţeni au căzut în plasă şi au cumpărat găini vopsite, lucru descoperit abia atunci când au gătit carnea. Cei păcăliţi au mers la Poliţia Locală, unde au depus sesizări. Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au mers în zona indicată şi, pe trotuarul situat la intrarea în Piaţa „Calea Basarabiei”, au identificat două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. La vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit din zonă şi şi-a abandonat marfa pe trotuar.
Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică (galbenă). Ţinând cont că aveau deja reclamaţii din care reieşea că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, poliţiştii au făcut o probă şi au constat că, în contact cu apa, găinile devin albe, iar apa galbenă.
Cele două persoane au fost sancţionate, conform prevederilor Legii 12/1990, cu o amendă în valoare de 500 de lei, fiecare. De asemenea, cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Tot pentru distrugere a fost predată şi marfa abandonată de cea de-a treia persoană, care a fugit la vederea oamenilor legii. În acest caz este vorba despre 9,5 kilograme de carne.
„Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor.

Citit 6172 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:52

5 comentarii

 • postat de comunismul
  Miercuri, 09 Octombrie 2019 16:37
  5.13.165.***
  si uite asa prostul de roman! habar nu are ce cumpara din magazine!
  0
  2
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 08 Octombrie 2019 18:21
  95.76.3.***
  offf!!!!......nici cioara vopsita nu mai e ce-a fost........ne ducem la vale!!!!!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de pr
  Marți, 08 Octombrie 2019 16:51
  89.136.231.***
  Deja a fost prinsa o rroma care facea asta si tot nu recunostea. Vedeti ca majoritatea care vand pe acolo sunt rromi. Feriti-va!
  0
  4
  Raportează
 • Marți, 08 Octombrie 2019 13:36
  77.81.24.***
  Si gainile galbene de la alte magazine de ce sunt galbene, au crescut in curtea omului? Nu! Sunt hranite cu furaj ce contine coloranti! Si alea coloreaza apa. Sau ouale alea cu galbenusul neobisnuit de portocaliu, tot din cauza colorantilor sunt asa! Poate ca ar trebui facute controale si pe- acolo! Sau colorantii de la firme inregistrate oficial sunt mai sanatosi decat cei folositi de amaratul care a venit cu cateva gaini? Si intr- un caz si in celalalt toxicitatea e la fel de mare.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Luni, 07 Octombrie 2019 18:06
  95.76.2.***
  Acum nu se mai practica umblatu cu cioara vopsita, sa zica lumea ca-i porumbel, ci cu gaina vopsita!

  Baieti inventivi; opera trebuie inscrisa la OSIM, ca brend romanesc!

  Maine, poimaine, o sa vedem si mirese blonde, vopsite, pentru pampalai amatori, carora nu le plac brunetele, descoperite la momentul dezbracarii miresei, dupa ce s-ar fi consumat distractia.

  Parca sunt momente apocaliptice, consemnate in cartile sfinte, sau dovada ca iadul este aici, pe pamant, cu sarsaila la carma!
  0
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.