Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Blocul operator de la Spitalul Clinic de Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" va beneficia de o investiţie de 841.000 de lei în echipamente medicale de ultimă generaţie, o hotărâre în acest sens fiind aprobată în şedinţa din această săptămână a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Noile echipamente vor consta din două platforme de electrochirurgie şi două mese chirurgicale, fondurile pentru achiziţia acestora fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.
"Cele două platforme de electrochirurgie sunt folosite pentru realizarea de operaţii laparoscopice şi pentru limitarea hemoragiilor din timpul intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi două mese chirurgicale. Prima este o masă de operaţie pentru chirurgie bariatrică, care poate fi folosită şi în cazul intervenţiilor chirurgicale la persoanele supraponderale, mai ales că au fost cazuri în care medicii au întâmpinat dificultăţi în astfel de situaţii, iar cea de-a doua este o masă chirurgicală care va fi folosită pentru intervenţii în cazul persoanelor care au suferit arsuri", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Platforma de electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii costă 160.000 de lei, platforma de sigilare vasculară şi disecţie ţesuturi cu dublă tehnologie, ultrasunete şi energie are o valoare de 227.000 de lei, masa chirurgicală pentru intervenţii bariatrice are o valoare de 309.000 de lei, iar masa de operaţie pentru chirurgie plastică pentru persoanele care au suferit arsuri are o valoare de 145.000 de lei. Pentru cele două mese chirurgicale există deja un acord cadru, astfel încât acestea vor intra în dotarea spitalul în câteva săptămâni, iar pentru cele două platforme de electrochirurgie a fost demarată procedura de achiziţie publică.

Citit 2736 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 15:49

2 comentarii

 • postat de Taranu Taran Joi, 24 Octombrie 2019 19:24 93.122.248.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitari si multumiri Consiliului Judetean Galati pentru investitiile din sanatate ! Viata noastra este prioritara !

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 24 Octombrie 2019 11:10 188.24.224.*** Link la comentariu
  2
  8

  Si medici buni... in Vest plecati demult. O doamna de acolo plina de ghiuluiri nu stia sa faca diferenta intre apendicita si pietre... tare... o alta de o incluzie intestinala... a trebuit sa rasfoiesc eu googlelul sa ii spun diagnosticul mamei doctoritei! PENAL! Eu personal as lasa 5..10% din medicii si asistentele actuale... restul aFARA definitiv idn sistem... la cate plicuri au... au cu ce... si pun tineri cu creier... cine ia spaga a 3a oara zboara si i se anuleaza studiile... o va luat de la capat! BONUS!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.