(FOTO PROIECT) Unde vrea Primăria Galați să construiască PARCĂRI SUBTERANE
Foto: Bogdan Codrescu

(FOTO PROIECT) Unde vrea Primăria Galați să construiască PARCĂRI SUBTERANE
Licitaţie pentru studiu de prefezabilitate
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"În municipiul Galaţi este o nevoie acută de locuri de parcare. Ca urmare a acestui fapt, au fost identificate trei spaţii publice pentru amenajare de spaţii de parcare subterane", scrie Primăria municipiului Galaţi, în caietul de sarcini al licitaţiei pe care a lansat-o. Este vorba despre servicii de proiectare - faza studiu de prefezabilitate - pentru obiectivul "Modernizare parc şi amenajare parcări subterane".

Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan" şi zona VIP din Ţiglina I sunt cele trei amplasamente pe care municipalitatea le supune analizei proiectanţilor, care, până pe 25 martie 2020, vor depune oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru amenajarea unor parcări subterane. Valoarea totală estimată a contractului este de 80.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local, iar criteriul de atribuire - "preţul cel mai scăzut".

Conform caietului de sarcini, "proiectul va cuprinde cel puţin realizarea următoarelor lucrări: amenajarea de locuri de parcare în subteran şi boxe de depozitare, accese intrare-ieşire, racordate la sistemul rutier, asigurarea utilităţilor necesare, spaţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pentru cinci la sută din locurile de parcare, sistem de taxare automată, amenajare peisagistică deosebită".

Studiul de prefezabilitate va fi însoţit de studiu geotehnic verificat de verificator autorizat, documentaţie topografică, plan topografic vizat de OCPI, iar prezentarea soluţiei se va face cu randări 3D, minimum două-trei proiecţii relevante privind încadrarea în zonă. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 120 de zile de la data încheierii contractului de servicii.

Proiectanţii vor trebui să ţină seama şi de amenajările propuse prin "Masterplanul privind reţeaua de spaţii publice", aprobat de Consiliul Local, document în care sunt indicate cele trei zone amintite pentru parcări subterane.

 

Citit 13993 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.