Finanţare semnată, licitaţie în derulare. Parc de aventură, la fosta Uzină de Apă Nr. 1

Finanţare semnată, licitaţie în derulare. Parc de aventură, la fosta Uzină de Apă Nr. 1
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Pentru realizarea unui parc de aventură modern, prin regenerarea urbană a fostei Uzine de Apă Nr. 1 - investiţie aflată acum în licitaţie deschisă, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat un contract de finanțare europeană de peste 4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 19.330.158,88 de lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 de lei cu TVA, contribuția de la bugetul local fiind de 2 la sută din valoarea eligibilă, respectiv 385.357 de lei cu TVA.

"Licitaţie pentru regenerarea urbană a Uzinei de Apă/ Parc de aventură şi fitness", scriam, în ediţia din 31 martie a ziarului "Viaţa liberă", despre contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de "Regenerare urbană a zonei Uzina de Apă Nr. 1 - Etapa I", pentru care Primăria Galaţi aşteaptă ofertele până pe 27 aprilie. Precizam, atunci, că procedura de achiziţie este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive. Concret, autoritatea contractantă va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai după semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Dezvoltării.

Iată că finanţarea a fost semnată, după cum a anunţat, într-un comunicat de presă, Primăria Galaţi. Perioada de implementare a proiectului este de doi ani.

"Amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip "crochet"), cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități", precizează municipalitatea.

Toate acestea sunt posibile datorită fondurilor europene pentru reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţă de judeţ.

Reamintim că fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită, după 139 de ani de activitate, în anul 2011. Suprafață totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde.

Citit 19931 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.