Copăceii plantaţi în toamnă la Spicu şi Romarta s-au uscat (FOTO)

Copăceii plantaţi în toamnă la Spicu şi Romarta s-au uscat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Mulţi dintre copacii plantaţi în octombrie anul trecut în zonele Spicu şi Romarta nu s-au prins. Trunchiurile lor uscate, cu ramuri goale sau frunze veştede, oferă o imagine dezolantă şi le ţin companie arborilor care n-au supravieţuit proiectului de modernizare a zonei centrale, implementat de municipalitate.

Ciudat este că unii dintre copăceii care s-au uscat sunt plantaţi în alveolele care, cel puţin ieri după-amiază, erau irigate de aspersoare. E drept că pe ultima dintre alveole, situată în apropierea Hotelului Galaţi Centrum, rulourile de gazon sunt uscate şi se desprind de pământ, pentru că, se pare, sistemul de irigaţii n-a ajuns până acolo. 

Reacţii cu privire la copacii uscaţi au apărut şi pe reţelele de socializare. „«Proaspăta» colecţie de toamnă la stejar (Quercus), lansată fix în buricul târgului, în părculeţul de la Spicul, v-aşteaptă s-o contemplaţi în toată splendoarea ei, cu uscăciunea-i evidenta până la ultima frunză. Ca să fie mai clar, toţi stejarii sădiţi (şi nu sunt chiar puţini) şi-au dat obştescul sfârşit; unul n-a scăpat viu”, a scris, într-o postare pe Facebook, gălăţeanca Adelina Drugan. 

Nici peste stradă, în zona Romarta, situaţia nu este mai veselă, mulţi dintre copăceii plantaţi, de pildă, în zona artezienei „Fata pe valuri” fiind şi aici uscaţi.

Reacţia Primăriei

Primăria municipiului Galaţi a postat pe pagina sa de Facebook următoarea precizare: „Ca urmare a reacţiilor din spaţiul public cu privire la starea copacilor plantaţi în zona ”Spicu”, facem următoarea precizare: lucrarea nu a fost recepţionată, prin urmare executantul este obligat să remedieze orice deficienţă, inclusiv să înlocuiască puieţii acolo unde este cazul”.

Citit 3474 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.