Copăceii plantaţi în toamnă la Spicu şi Romarta s-au uscat (FOTO)

Copăceii plantaţi în toamnă la Spicu şi Romarta s-au uscat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Mulţi dintre copacii plantaţi în octombrie anul trecut în zonele Spicu şi Romarta nu s-au prins. Trunchiurile lor uscate, cu ramuri goale sau frunze veştede, oferă o imagine dezolantă şi le ţin companie arborilor care n-au supravieţuit proiectului de modernizare a zonei centrale, implementat de municipalitate.

Ciudat este că unii dintre copăceii care s-au uscat sunt plantaţi în alveolele care, cel puţin ieri după-amiază, erau irigate de aspersoare. E drept că pe ultima dintre alveole, situată în apropierea Hotelului Galaţi Centrum, rulourile de gazon sunt uscate şi se desprind de pământ, pentru că, se pare, sistemul de irigaţii n-a ajuns până acolo. 
Reacţii cu privire la copacii uscaţi au apărut şi pe reţelele de socializare. „«Proaspăta» colecţie de toamnă la stejar (Quercus), lansată fix în buricul târgului, în părculeţul de la Spicul, v-aşteaptă s-o contemplaţi în toată splendoarea ei, cu uscăciunea-i evidenta până la ultima frunză. Ca să fie mai clar, toţi stejarii sădiţi (şi nu sunt chiar puţini) şi-au dat obştescul sfârşit; unul n-a scăpat viu”, a scris, într-o postare pe Facebook, gălăţeanca Adelina Drugan. 
Nici peste stradă, în zona Romarta, situaţia nu este mai veselă, mulţi dintre copăceii plantaţi, de pildă, în zona artezienei „Fata pe valuri” fiind şi aici uscaţi.

Reacţia Primăriei

Primăria municipiului Galaţi a postat pe pagina sa de Facebook următoarea precizare: „Ca urmare a reacţiilor din spaţiul public cu privire la starea copacilor plantaţi în zona ”Spicu”, facem următoarea precizare: lucrarea nu a fost recepţionată, prin urmare executantul este obligat să remedieze orice deficienţă, inclusiv să înlocuiască puieţii acolo unde este cazul”.

Citit 3115 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:21

8 comentarii

 • postat de CERCEL
  Miercuri, 29 Aprilie 2020 08:16
  136.255.148.***
  cum sa justifici niste bani papati de firme fantoma pe urma carora castiga tot ei????? flori, copaci, borduri. toata popuatia stie . mai putin autoitatile care au atributii de control . aceastea ai pierderi de memoriecand vine vorba de bani furati din visteria statului. toti sunt complici....
  0
  7
  Raportează
 • postat de BORDURA macinata!
  Marți, 28 Aprilie 2020 13:35
  81.12.149.***
  @ Robert G.
  Dar bordurile nisipoase şi sfărâmicioase de pe str. Brăilei, multe dintre ele ciobite de la montare, îţi plac?
  Îţi convine ca la fiecare 2-3 ani să se schimbe aceste borduri pe banii noştri?
  Zi că eşti PSD-ist angrenat în matrapazlâcuri şi taci din gură!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Robert G
  Luni, 27 Aprilie 2020 23:57
  213.233.103.***
  Nu s-au prins, asta e!
  Mare tragedie!
  Din cauza unui copac, nu se vede pădurea.
  Zona vă place?
  Noul centru civic e fain, avem și noi ceva ce seamănă a centru de oraș și strâmbăm din nas când 5% din puieți nu s-au prins. Mișto, nu?
  Pentru ăia de 5%, schimbarea lor, replantarea altor puieți e gratis.
  24
  0
  Raportează
 • postat de Dienaed
  Luni, 27 Aprilie 2020 23:11
  188.24.200.***
  Uite de aia iti vine sa plangi cand taie nenorocitii copacii. A se vedea cat de greu e sa creasca altii la loc.
  2
  15
  Raportează
 • postat de ADERIN
  Luni, 27 Aprilie 2020 19:59
  82.78.124.***
  Cum frate sa pui niste copaci intr-o galeta de pamant , hai sa fim seriosi . Cei care ii pun, ii planteaza in zeflemea dar cum sa te mai gandesti ca nimeni nu ii uda . Remedierea copacilor se va face pana cand se vor usca toti sau nepasarea va fi maxima . Mare rusine si mareeeee bataie de joc.
  1
  29
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 27 Aprilie 2020 19:38
  78.96.81.***
  Sarcastic, neprofesionist si iresponsabil raspuns de la primarie; se fereste sa spuna, ca, c/val lucrarii de plantare a arbustilor, a fost achitata, cazand in propria lor capcana, adica poti sa platesti o firma prestatoare de servicii, fara ca mai intai sa faci un proces verbal de receptie a lucrarii executate pe baza unui contract, banuiesc, care sa stea la baza dispoziitiei de plata?!!

  Ca s-a instituit prin contractul de prestari servicii o garantie de buna executie a lucrariloe executate, nu spune onor primarie, doar un fel de balbaiala de rasul curcilor!

  Alo, Curtea de Conturi, cititi si va cruciti, cum se risipesc banii galatenilor sub primarul Pucheanu!

  Galatiule,saracule, nu plangi tu in hohote dupa oamenii aceea frumosi la suflet, dedicat tie in toata fiinta lor, primari precum Moruzzi, Ghita Vasiliu, si alti fosti bravi inaintasi care te-au pus stelute sa stralucesti, teii care te definesc, si..., uite, dragule, ce pesonagiu, te manjeste si te desfide!

  Da, dar si moldoveni neaosi, mandri si grijulii cu tine, sa tina curat pe unde calca, sa ingrijeasca fiecare floricica din inima ta, si teii care ti-au creat personlitate si ti-a dus numele in toata lumea!

  Atunci nu era combinatu, ca sa trimiti barbatu, sa-i cada un hier in capu, nici trenurile foamei, Galati-Barlad, si Tecuci, ca nu mai era loc sa urci...
  3
  20
  Raportează
 • postat de Akbar
  Luni, 27 Aprilie 2020 18:56
  79.116.96.***
  Lucrarea nu a fost receptionata.
  Dar zona e deschisa publicului. Noaptea mintii !
  3
  20
  Raportează
 • postat de Costy
  Luni, 27 Aprilie 2020 18:49
  188.24.250.***
  Poate ar trebui sa tina Primaria cont de traditia orasului si strazii si sa planteze tei. Luati nefericita intamplare drept ocazia sa reparati greseala.
  2
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.