Muzeul de Arte Vizuale prinde contur

Muzeul de Arte Vizuale prinde contur

Şantierele nu s-au închis
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
4 comentarii

Cu precizarea că șantierele Consiliului Judeţean Galaţi nu se închid, președintele instituției, Costel Fotea, anunță într-o postare pe pagina de socializare că noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi este gata în proporţie de 60 la sută.

"Cei care trec pe strada Traian pot deja să vadă o mare parte din ceea ce va fi cea mai modernă şi mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. Primul din cele patru corpuri ale clădirii este gata deja, la fel şi partea metalică a amfiteatrului. Se lucrează din plin la corpul central, unde deja a fost turnată prima placă, iar în săptămânile care urmează întregul corp va fi finalizat. Este un proiect complex, iar edificiul în sine este gândit ca o operă de artă", a adăugat Costel Fotea. 

Muzeul, proiectat de arhitectul Dan Ujeucă, va avea o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi, iar investiţia este în valoare de circa cinci milioane de euro, fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi.

Citit 3634 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 19:53

4 comentarii

 • postat de Petru Miercuri, 29 Aprilie 2020 10:51 86.127.209.*** Link la comentariu
  11
  9

  Un parc care a fost sacrificat.
  Muzeul ar fi trebuit facut in alta parte.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 28 Aprilie 2020 23:43 89.137.231.*** Link la comentariu
  14
  11

  Alt loc destinat linistii, a fost sacrificat pt. betoane...Departe de mine gandul de a fi impotriva unui obiectiv cultural, dar chiar vis a vis de un spital, era cea mai buna solutie?

  Raportează
 • postat de Cultura si arta Marți, 28 Aprilie 2020 21:10 89.137.137.*** Link la comentariu
  5
  9

  Ceea ce trebuie facut neaparat si de bun simt este sa se permita si pictorilor sau creatorilor amatori sau independenti sa expuna acolo pe baza de lista de inscriere. Se poate gasi si o camera sau un salon si pentru aceasta categorie de creatori care au nevoie sa iasa din anonimat si cu un parteneriat bun toata lumea va fi multumita. Muzeul trebuie sa fie al tuturor galatenilor nu doar a pictorilor profesionisti care sunt in U.A.P.
  Lasa-ti oamenii sa expuna, sa se exprima, incurajati arta, cultura. Cu siguranta avem toti loc acolo. Profesionistii sa expuna acolo dar sa avem si noi un colt acolo unde sa expunem si asa ajutam toata comunitatea.
  Muzeul e facut din banii tuturor si trebuie sa aiba acces toti. Asa e firesc!
  Sa aveti o zi buna!

  Raportează
 • postat de Cris Luni, 27 Aprilie 2020 22:33 86.25.32.*** Link la comentariu
  8
  19

  Asteptam cu nerabdare inaugurarea , dar imi este dor de vechiul sediu , retrocedat pochilor !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.