Compozitor gălăţean câştigător al unui prestigios festival de muzică de film

Compozitor gălăţean câştigător al unui prestigios festival de muzică de film
Compozitorul Dan Eugen Drăgoi, alături de fiica sa Maria, premiată şi ea la un festival internaţional de film
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Compozitorul gălăţean Dan Eugen Drăgoi, conf. univ. la Facultatea de Arte din Galaţi şi dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", este câştigătorul Premiului I (Absolute Winner), la secţiunea Muzică pentru teatru, din cadrul Film Music Contest 2020, o competiţie care s-a bucurat de participarea unor concurenţi din toată lumea, dar şi de un juriu prestigios.

Cu festivitate de deschidere la Londra, Film Music Contest 2020 nu s-a putut bucura, din cauza pandemiei de coronavisrus, de o gală a câştigătorilor, festivitatea de premiere fiind transmisă online.

Dan Eugen Drăgoi este singurul din România care s-a numărat printre finalişti şi a reuşt să devanseze la secţiunea sa concurenţi din Grecia, Italia, Marea Britanie, Austria, Portugalia şi Australia.

"Am devenit interesat să particip în momentul în care am văzut ce juriu titrat va avea competiţia. Mi s-a cerut să trimit o compoziţie care să nu depăşească 6 minute. Gălăţenii care au văzut piesa de la Dramatic "Uluitoarele numere ale lui Edward Gant" au avut ocazia să asculte fragmente din lucrarea premiată. Conform regulamentului, compoziţia mea va constitui coloana sonoră a unei piese ce se va pune în scenă la Teatrul de Stat din Košice (Slovacia), o instituţie cu peste 100 de ani de tradiţie. Nivelul competiţiei este destul de ridicat, la festivitatea de premiere preşedintele juriului a explicat că a fost dificilă departajarea, prin urmare diferenţa a fost făcută de cele mai mici detalii", spune compozitorul gălăţean.

Din juriu au făcut parte nume grele din industria muzicii mondiale, printre care amintim Vlado Meller (muzician care a masterizat albume pentru Duran Duran, Metallica, Celine Dion, George Michael, Pink Floyd, Oasis, Red Hot Chili Pepper, Shakira, Michael Jakson şi alţii), Adam Balazs (compozitor de muzică pentru peste 50 de filme şi peste 800 de seriale, unele pelicule fiind câştigătoare sau nominalizate la Oscar), Paul Wiffen (care a colaborat cu Vangelis, Jean-Michael Jarre, Paul McCartney, Peter Gabriel, Stevie Wonder).

 

Citit 6939 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2020 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.