Biserică şi punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în acelaşi imobil

Biserică şi punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în acelaşi imobil
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi un lăcaş de cult ortodox vor împărţi acelaşi imobil – un fost schimbător de căldură nefuncţional, preluat din gestiunea Calorgal, dezafectat şi reparat de administraţia locală. Cele două instituţii vor avea intrări separate, dar alăturate.

Sfântul Daniil Sihastru, într-un schimbător de căldură”, scriam pe 27 noiembrie 2019 anunţând că, prin votul Consiliului Local Galaţi, terenul şi construcţiile unui schimbător de căldură nefuncţional, SC 104, au fost preluate din gestiunea Calorgal şi, după dezafectare şi reparaţii, vor sluji ca biserică. Conform datelor oficiale, lucrările executate de Primărie la SC 104, situat în strada Ionel Fernic nr. 39A, au costat 114.781 de lei fără TVA şi au fost executate de Agios SRL.

Pe mesele aleşilor a ajuns deja proiectul de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită către Parohia “Sfinții Daniil Sihastrul și Ioan Iacob Hozevitul”, pentru 20 de ani, a unei părți din SC 104 - teren în suprafață de 277,95 mp și clădire cu o suprafață construită de 218,89 mp și suprafață utilă de 200,32 mp - în vederea amenajării unui lăcaş de cult. Conform documentelor, din totalul suprafeţei utile a schimbătorului de căldură, tot printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2012, s-a aprobat transmiterea în folosinţă către ISU, pe durata existenţei construcţiei, a unor spaţii disponibile cu suprafaţa utilă de 87,96 mp. „Deoarece nu există alt imobil disponibil în Micro 39 în care să fie amenajată o biserică, se poate da curs solicitării parohiei privind atribuirea în folosinţă gratuită a părţii de construcţie rămasă disponibilă”, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.

Citit 2784 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.