În ce staţii opresc autobuzele care circulă în locul tramvaielor

În ce staţii opresc autobuzele care circulă în locul tramvaielor
Foto: Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru că mai devreme de anul viitor - în cel mai optimist scenariu - nu vom vedea tramvaie pe străzile oraşului, gălăţenii trebuie să se obişnuiască să circule cu autobuzele care acoperă traseele 7, 39 şi 44. Pentru că acestea nu respectă staţiile tramvaielor, nu de puţine ori călătorii s-au arătat nemulţumiţi ori au aşteptat degeaba mijlocul de transport. Pe baza sesizărilor primite din partea gălăţenilor, am solicitat companiei publice de transport în comun, Transurb SA, date privind traseele şi staţiile autobuzelor care circulă în locul tramvaielor.

"Pe strada Oţelarilor, autobuzele care acoperă traseele 39 şi 7 nu folosesc staţiile de tramvai, ci pe cele ale autobuzelor 10 şi 27. Panourile electronice de informare din aceste staţii nu anunţă nimic cu privire la traseele 39 şi 7, prin urmare călătorii nu pot şti când sosesc aceste mijloace de transport. La fel se întâmplă şi în Micro 39! Problema este că nu toţi gălăţenii cunosc această modificare şi nu o dată s-a întâmplat ca unii cetăţeni să aştepte în van în staţiile de tramvai", a fost una dintre sesizările primite la redacţie.

Motiv pentru care, am solicitat Transurb să precizeze care este motivul pentru care nu sunt folosite staţiile de tramvai, acolo unde acestea sunt funcţionale, şi ce măsuri au fost luate pentru informarea călătorilor cu privire la staţiile şi traseele autobuzelor de pe rutele 7, 39 şi 44.

Ce spune Transurb

"Legislația rutieră nu permite ca autobuzele care deservesc traseele de tramvai să oprească în aceste stații prevăzute cu refugiu în banda trei. Pe site-ul societăţii și în on-line, publicul călător a fost informat că, pe aceste trasee (7, 39 şi 44), autobuzele vor opri în staţiile de autobuz de pe itinerariu", ne-a comunicat Transurb.

Pentru cei care nu se informează doar din surse electronice, un anunţ pus în staţii ar fi, totuşi, eficient, credem noi!

Cine amenajează o staţie

O alta sesizare a venit din partea unui locuitor al cartierului Fileşti. Acesta reclamă ca unii dintre şoferii autobuzelor care circulă pe traseul 7 "nu au vrut să oprească la macazul liniei de tramvai, de unde ar fi luat şi navetiştii, şi unde ar fi putut coborî călătorii care doreau să ajungă în Fileşti, ci a întors şi a făcut staţie la Liceul Nr. 9. Şoferii de pe traseul 44 opresc la macaz, dar unii dintre cei de pe traseul 7 refuză, susţinând că nu este staţie amenajată şi ne obligă pe noi, locuitorii cartierului Fileşti, să parcurgem pe jos 450-500 de metri. Va rugăm să mutaţi staţia acolo unde a fost atâţia ani, la macaz în Siderurgiştilor, unde întorc acum autobuzele. Totodată vă rugăm să amenajaţi acolo un adăpost cu o bancă, unde să putem aştepta în condiţii civilizate", solicită gălăţeanul.

Transurb ne-a comunicat că "prin amplasarea de către Primărie a marcajului de stație în zona «MACAZ LINIE TRAMVAI» s-a rezolvat problema locuitorilor din cartierul Filești. Amplasarea unui adăpost cu bancă este responsabilitatea serviciului abilitat din cadrul Primăriei".

Citit 3259 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.