Primele vânzări votate după un an şi jumătate de ”boicot”. Afaceri imobiliare aprobate de aleşii locali

Primele vânzări votate după un an şi jumătate de ”boicot”. Afaceri imobiliare aprobate de aleşii locali
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Prin votul consilierilor locali, nu mai puţin de şapte terenuri, proprietatea privată a municipiului Galaţi, vor fi vândute unor firme sau persoane care au solicitat cumpărarea lor pentru că au edificat acolo diverse construcţii. Vânzările au fost aprobate cu câte 19, respectiv 20 de voturi favorabile, inclusiv din partea a doi consilieri PNL.

Din martie anul trecut, niciun proiect de hotărâre privind vânzarea unei suprafeţe de teren nu a mai fost aprobată în Consiliul Local. Şi asta pentru că, fiind decizii patrimoniale, aveau nevoie de cel puţin 18 voturi „pentru”, cvorum care nu se întrunea pentru că aleşii PNL, PMP şi, eventual, consiliera independentă erau „contra” sau se abţineau. Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, acest „blocaj” a stârnit nu o dată dispute, şi s-a prelungit până la ultima şedinţă de plen a Consiliului Local, cea din 30 iulie 2020. La această întrunire, nu mai puţin de şapte vânzări, cinci prin atribuire directă, au primit câte 19, respectiv 20 de voturi „pentru”. Printre cei care au fost de acord s-au aflat şi doi consilieri PNL.

Ce se vinde

Din start, trebuie spus că toate terenurile a căror vânzare a fost aprobată joia trecută sunt ocupate de construcţii proprietatea celor care au solicitat cumpărarea şi care deţin aceste suprafeţe cu contract de închiriere.

Prima vânzare prin atribuire directă aprobată are ca obiect terenul de 124 mp situat pe strada Brăilei nr. 157, aferent blocurilor A6-A7, preţul fiind de 188 euro/mp fără TVA.

A fost votată şi vânzarea terenului de 105 mp, situat pe strada Oţelarilor nr. 31, S4 la preţul de 164 euro/mp fără TVA.

A primit vot favorabil şi vânzarea terenului de 23 mp, situat în strada Traian nr. 58, la prețul 157 euro/mp fără TVA.

Cu 186 de euro/ mp fără TVA ar urma să fie vândut terenul în suprafață de 96 mp, situat în strada Brăilei nr. 140-K.

A primit undă verde şi vânzarea terenului de 186,50 mp, situat pe strada Tecuci nr. 3, bloc V3-V3B la prețul 126 euro/mp fără TVA.

S-au mai votat vânzarea terenului de 28 mp situat pe strada Săliște nr. 2B, cu prețul de 88 euro/mp fără TVA şi vânzarea terenului de 10,45 mp, situat în Micro 19, strada Stadionului nr. 2bis, bl. M3, scara 1, parter cu 106 euro/mp fără TVA.

Cheltuielile ocazionate cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărători.

Citit 2918 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.