Centru de permanenţă pentru servicii medicale, în Mazepa

Centru de permanenţă pentru servicii medicale, în Mazepa
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un nou centru de permanență pentru servicii medicale a fost înfiinţat în cartierul Mazepa, pe strada Ovidiu nr. 10, în urma colaborării dintre Primăria Galaţi şi Parohia "Sfinții Trei Ierarhi". Centrul de Permanență nr. 2 "Sf. Ierarh Luca" Galați oferă pacienților, adulți și copii, consultații, dar și tratamentele recomandate de medici, de luni până vineri, între orele 15,00 și 8,00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale, non-stop.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", în martie 2018, aleşii locali au aprobat asocierea municipiului Galaţi cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Serviciul de Asistenţă Medicală Galaţi, în vederea realizării în comun a unui centru de permanenţă, costurile modernizării spaţiului fiind aprobate în august acelaşi an. Motivul pentru care inaugurarea centrului a avut loc doi ani mai târziu este legat de documentele care au trebuit obţinute. Potrivit autorităţilor, în 2019, autorizarea unor astfel de centre a fost suspendată, iar Galaţiul a reuşit, totuşi, să obţină actele necesare. Lucrările au fost gata mult mai devreme faţă de documente.

Pentru amenajarea centrului de permanență care dispune de patru cabinete medicale, Primăria precizează că a realizat separarea utilităților la gaz, apă şi energie electrică, prin noi branșamente, o intrare separată de intrarea principală în clădire, grup sanitar și rampă automată pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor Torsen SRL și Musar SRL.

Potrivit dr. Aurel Nechita, nouă medici de familie din Galaţi vor activa în acest centru: "Plata salariilor se face prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Medicilor li se decontează absolut toate medicamentele, seringile, pansamentele, tot ce utilizează intră în contractul cu Casa de Asigurări".

Programul Centrului de Permanență nr. 2 "Sf. Ierarh Luca" Galați este de luni până vineri, între orele 15,00 și 8,00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale, non-stop.

"Acesta este cel de-al doilea centru de permanență din municipiul Galați, după cel din cartierul Micro 39, înființat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări", precizează Primăria.

Citit 7931 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.