Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
3 comentarii

Un nou centru de permanență pentru servicii medicale a fost înfiinţat în cartierul Mazepa, pe strada Ovidiu nr. 10, în urma colaborării dintre Primăria Galaţi şi Parohia "Sfinții Trei Ierarhi". Centrul de Permanență nr. 2 "Sf. Ierarh Luca" Galați oferă pacienților, adulți și copii, consultații, dar și tratamentele recomandate de medici, de luni până vineri, între orele 15,00 și 8,00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale, non-stop.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", în martie 2018, aleşii locali au aprobat asocierea municipiului Galaţi cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Serviciul de Asistenţă Medicală Galaţi, în vederea realizării în comun a unui centru de permanenţă, costurile modernizării spaţiului fiind aprobate în august acelaşi an. Motivul pentru care inaugurarea centrului a avut loc doi ani mai târziu este legat de documentele care au trebuit obţinute. Potrivit autorităţilor, în 2019, autorizarea unor astfel de centre a fost suspendată, iar Galaţiul a reuşit, totuşi, să obţină actele necesare. Lucrările au fost gata mult mai devreme faţă de documente.
Pentru amenajarea centrului de permanență care dispune de patru cabinete medicale, Primăria precizează că a realizat separarea utilităților la gaz, apă şi energie electrică, prin noi branșamente, o intrare separată de intrarea principală în clădire, grup sanitar și rampă automată pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor Torsen SRL și Musar SRL.
Potrivit dr. Aurel Nechita, nouă medici de familie din Galaţi vor activa în acest centru: "Plata salariilor se face prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Medicilor li se decontează absolut toate medicamentele, seringile, pansamentele, tot ce utilizează intră în contractul cu Casa de Asigurări".
Programul Centrului de Permanență nr. 2 "Sf. Ierarh Luca" Galați este de luni până vineri, între orele 15,00 și 8,00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale, non-stop.
"Acesta este cel de-al doilea centru de permanență din municipiul Galați, după cel din cartierul Micro 39, înființat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări", precizează Primăria.

Citit 2645 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:27

3 comentarii

 • postat de Campanie PSD-istă ! Marți, 22 Septembrie 2020 12:20 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  7

  Cum naiba de 2 ani nu s-a putut realiza acest Centru de permanenţă când la putere era tot PSD-ul?
  Special s-a lungit pelteaua ca să se finalizeze acest centru în preajma alegerilor, mai ales că este şi în curtea unei biserici!
  De ce nu s-a realizat acest Centru de permanenţă în clădirea fantomă existentă între blocurile G3 şi G4 din Mazepa şi care avea destinaţia de Centru medical la autorizarea ei, iar acum nimeni nu ştie ce se desfăşoară acolo?
  Iar în legătură cu cele două firme care au executat amenajarea centrului, Torsen SRL și Musar SRL, ştie cineva cine e în spatele acestora?

  Raportează
 • postat de eu Marți, 22 Septembrie 2020 09:58 109.166.129.*** Link la comentariu
  8
  15

  Pomănăgeală electorală pesedistă. Loc de buluceală și de stat la coadă fără rost. Eu unul nu am înțeles ce anume se va face acolo. Consultații înseamnă cozi pentru ca EI să aibă unde socializa și sta la coadă de dimineață și până seara ca să afle că suferă de afecțiunile de care suferă de-o viață. Toți suntem cu operație, toți suntem cu tensiune maică, văd că este și pentru copii care evident că nu vor avea loc de pensionari. Tipic pentru Galați și pentru populația lui. Bani aruncați fără rost pentru pensionari votanți de pesedeu. În loc de exemplu popa mai bine făcea un loc în care copiii să-și poată face temele, cu caiete date de primărie, într-un loc încălzit iarna și aerisit vara, cu profesori,pentru că acasă nu fac neavând cu cine și de multe ori cu ce... Și poate și o masă pentru copii după lecții că ei sunt viitorul și pentru ei trebuie făcut totul. Nu pentru EI ! Că au abonamente moacă ,pastile, măști, centru de zi etc

  Raportează
 • postat de CD Marți, 22 Septembrie 2020 09:27 5.2.209.*** Link la comentariu
  4
  13

  Buna ziua,
  Va rog sa ne precizati ce servicii ofera cest Centru de permanenta, si ce putem face, cui sa ne adresam in caz ca este inchis desi are program. Un nr de telefon ceva. Spun asta deorece la un alt centru de acest gen din oras, multi galateni s-au plans ca nu au fost ajutati nefind nimeni acolo, desi teoretic ar fi trebuit sa fie.
  Sugerez ca noua beneficiarilor , sa ne fie pusa la dispozitie o parghie de a putea rezolva pb , in caz ca suntem refuzati, sau in caz ca nu-i nimeni in centru in timpul programului.
  Va multumesc si sper sa veniti cu completarile atat de necesare.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.