Oțelul, din nou încrezătoare în promovare

Oțelul, din nou încrezătoare în promovare
Sursa foto: Sorin Pana (Sportul Ilustrat)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE, 27 septembrie 2020. După un început mai ezitant de sezon, trupa pregătită de Petre Grigoraș a obținut prima victorie în deplasare.

Fără Ghiocel, Crihană și Matei, indisponibili, trei dintre titularii de la ultima partidă oficială, 0-1 cu CSM Focșani în "Cupa României", SC Oțelul  Galaţi avea o misiune grea pe terenul unei formații, Viitorul Ianca, grupare care câștigase toate punctele până la confruntarea cu gălățenii. Pe un teren foarte dificil, afectat și de vremea ploioasă, băieții lui Petre Grigoraș s-au mobilizat exemplar și au reușit să câștige, cu scorul de 1-0. A fost un meci fără mari ocazii, dar Oțelul a părut întotdeauna echipa mai periculoasă. Unicul gol al partidei a venit după un penalti scos de Alin Nica, revelația începutului de sezon, transformat fără emoții de Cosmin Stoian, revenit în echipă după o accidentare ce l-a ținut departe de gazon în primele partide. Antrenorul Petre Grigoraș a folosit următoarea echipă: Dinu - Stoian, Sîrghi, Sevastian, Popescu - Neagu, Dobre, Cireș - Răducan, Cârjan, Nica. Au mai intrat: Iani și Petrache.

În urma acestui succes, Oțelul are șase puncte după trei partide și pare să fi căpătat din nou încrederea necesară pentru a-şi îndeplini obiectivul, promovarea în Liga a II-a. Doar CSM Rm. Sărat are mai multe puncte acumulate decât echipa roș-alb-albastră.

Într-un alt meci al seriei, Dacia Unirea Brăila a câștigat, scor 4-2, pe terenul celor de la CSM Focșani (viitorul adversar din campionat al Oțelului).

La Râmnic e greu de câştigat!

După Oţelul, nici Sporting Lieşti nu a reuşit să se impună la CSM Rm. Sărat. Întâlnirea s-a încheiat cu succesul râmnicenilor, cu scorul de 3-1(1-0). Oaspeţii au început bine, au dominat jocul, au avut şi patru ocazii clare de gol, prin Zărnescu (două), Lupu şi Al. Stan, însă balonul nu a intrat în poartă. Nu au înscris lieştenii, au reuşit, în schimb, gazdele, care între minutele 35-50 au dus tabela la 3-0. Golul oaspeţilor a fost marcat de Dănăilă.

Din min. 70, Sporting a jucat în zece, Lupu fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Echipa aliniată: Vădeanu - I. Iancu, Gâţă, Voicu, T. Năstase - Munchiu, Lupu, Zărnescu, Stan - Mihu, Bârlădeanu. Au mai intrat în joc: Dănăilă, Grigoraş, Iftimie şi Bucevschi. Sâmbătă, lieşteni vor primi vizita celor de la CSM Bacău.

Avântul, a treia înfrângere

Meciul cu Sporting Chiscani era la îndemâna echipei Avântul Valea Mărului, cele două formaţii se întâlniseră în vară, în barajul de promovare de la Rm. Sărat. Din păcate, calculul vălmărenilor nu s-a materializat şi meciul s-a încheiat cu succesul brăilenilor, la scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Andrei Crăciun (min. 60), jucător care evoluează şi la echipa de Liga I de futsal United Galaţi. Oaspeţii au avut şi un penalti, apărat de Olaru, în schimb arbitrul întâlnirii nu le-a acordat o lovitură de pedeapsă gazdelor, pentru un henţ clar ca lumina zilei. Gazdele au fost penalizate  şi cu eliminarea lui Antohe, pentru două galbene. Antrenorul Gheorghiţă Popa a abordat jocul cu următoarea formulă de echipă: Olaru - Iancu, Moise, Antofe, Hilohi - Afteni, Murgoci, Iacob, Partenie - Puşcaşu, G. Popa. Au mai jucat: Drăgan, Tămpău şi Gheorghiu. În meciul următor, Avântul se va deplasa la CSM Rm. Sărat. (Gh. Arsenie și Florin Radu)


(26 septembrie 2020) Oțelul a câștigat la Ianca, eșecuri pentru Sporting Liești și Avântul Valea Mărului. Otelul Galati este singura echipa dintre cele trei galatene aflate in liga a treia care a reusit sa castige in etapa de astazi. Formatia pregatita de antrenorul Petre Grigoras s-a impus, scor 1-0, pe terenul celor de la Viitorul Ianca. Unicul gol al partidei a fost reusit de Cosmin Stoian din lovitura de la 11 metri. Aceasta a fost obtinuta de Alin Nica, in prima repriza. Celelalte doua echipe galaten din serie au pierdut, Sporting Liesti, 1-3, in deplasare cu CSM Rm. Sarat (gol Danaila), iar Avantul Valea Marului, 0-1, acasa, cu Sportul Chiscani. (Florin Radu)

Citit 6208 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.