UPDATE. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Masca de protecție devine obligatorie și în aer liber
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, în condițiile în care mai multe localități din județ au depășit incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile (mai mare de 1,5 cazuri/1000 locuitori). Este vorba despre municipiul Galați (1,87) și comunele Ivești (4,64), Gohor (1,83), Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58). În aceste localități, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice atât în aer liber, cât și în spațiile interioare. Această măsură intră în vigoare începând cu data de 13 octombrie, de la ora 06,00.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele rămân închise pentru încă șapte zile în municipiul Galați. Aceeași măsură se aplică și în comunele mai sus menționate. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca, Gohor, Ivești, Șendreni și Vânători sunt interzise până pe 19.10.2020, inclusiv.

Totodată, în aceeași ședință a CJSU s-au stabilit noi scenarii pentru mai multe instituții de învățământ din localitățile cu rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori. Astfel, a fost aprobat scenariul III (ROȘU) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următoarele unități de învățământ: Școala Profesională "Hortensia Papadat Bengescu" comuna Ivești, Grădinița cu Program Normal Nr. 1, comuna Ivești,  Școala Gimnaziala "Victor Ion Popa" comuna Ivești, Grădinița cu Program Normal Nr. 3, comuna Ivești, Școala Gimnaziala "Negoita Danaila" sat Bucesti, comuna Ivești, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 sat Bucesti, comuna Ivești, Școala Gimnaziala sat Bucesti, comuna Ivești, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 sat Bucesti, comuna Ivești.

De asemenea, s-a aprobat scenariul II (GALBEN) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următoarele instituții de învăţământ:  Școala Gimnaziala Nr. 1 str. Principala, comuna Gohor, Grădinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Gohor, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 sat Ireasca, comuna Gohor, Școala Gimnaziala Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 sat Nartesti, comuna Gohor, Școala Gimnaziala Nr.1, comuna Matca, Grădinița cu Program Normal Nr. 2, comuna Matca, Grădinița cu Program Normal Nr. 3, comuna Matca, Școala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", comuna Matca, Școala Gimnaziala Nr. 2, comuna Matca, Școala Gimnazială Adventistă "Matca", comuna Matca, Școala Gimnaziala "Florea Julea", comuna Negrilești, Grădinița cu Program Normal Nr. 1, comuna Negrilești, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 sat Slobozia Blaneasa, comuna Negrilești și Grădinița cu Program Prelungit "Motanul Incaltat"  municipiul Galați.


Săptămâna nu a început deloc bine pentru 68 de gălățeni, care au aflat că au infecție cu Covid-19. Aceste 68 de teste cu rezultate pozitive se adaugă la cele efectuate până la sfârșitul săptămânii trecute, iar datele oficiale arată că, până acum, 4.940 de gălățeni au fost infectați cu coronavirus. 3.971 dintre aceștia au fost declarați vindecați, iar alți 187 și-au pierdut viața din cauza infecției. Trebuie precizat că în ultimele 24 de ore nu au fost raportate decese, dar s-au înregistrat 23 de vindecări. 

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a crescut față de raportarea de duminică. Conform datelor oficiale, în secția de Terapie Intensivă sunt internate opt persoane, cu una mai mult față de raportarea de duminică, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 23, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 60 de gălățeni. A crescut însă numărul celor care se află în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este acum de 350, cu 28 mai mulţi față de raportarea de duminică. 

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 42.077 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 171 mai multe față de raportarea de duminică. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19, în această categorie fiind raportate două persoane în ultimele 24 de ore.

Alarmant este faptul că, deși au fost efectuate doar 171 de teste pentru depistarea coronavirusului, 68 de gălățeni au fost depistați pozitivi, ceea ce arată că rata de infectare este una extrem de mare.

Tocmai de aceea, prefectul județului Galați a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, ședința fiind în desfășurare la ora închiderii ediției, în vederea stabilirii de noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

Citit 14075 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2020 00:04

33 comentarii

 • postat de Daniela
  Marți, 13 Octombrie 2020 21:48
  5.13.235.***
  Ceea ce s-a zis in comunicatul din seara asta este valabil si pentru Galati, presupun? Avand in vedere ca rata de incidenta in orasul Galati este sub 3 la mia de locuitori masca nu mai e obligatorie in spatiile publice pe tot parcursul zilei, ci doar in zonele aglomerate, nu-i asa? La fel si pentru functionarea restaurantelor, care conform celor de mai sus, ar trebui sa functioneze in interior la o capacitate de 30%. Acum va rog sa veniti cu un raspuns in care sa se faca aceste precizari, asa cum le-ati transmis si ieri seara, respectiv azi trimitand alerte pe telefon.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Crima si pedeapsa
  Marți, 13 Octombrie 2020 21:39
  89.137.230.***
  Adevarul e unul singur: sa se poarte masca atunci cand ne apropiem de cineva sau cand suntem in multime dar cand suntem in aer liber si in jurul nostru nu e nimneni sau suntem distantati putem lasa masca pe barbie. Daca apoi ne apropiem de cineva sau intram in autobuz sau magazin sa o o punem iar pe gura si nas. E simplu. Daca nu dati creierul oxigen e mai grav si o sa aveti mari probleme de sanatate. Deja multi acuza dureri de cap daca poarta masca permanent. NU! Masca nu trebuie purtata permanent ci doar cand situatia o impune! Daca sunt cativa imbecili nu poti obliga toata populatia sa sufere! Aveti nevoie de bani din amenzi ca nu mai aveti din ce trai! La munca nu la furat! Masura trebuie sa fie atacata la curte! Da! Sunt de acord cu masca dar doar daca situatia o impune dar nu permanent si prin aer liber, si pe strada si in padure si pe aleea x unde nu e nimeni s in parc si pe faleza si in gradina. In locurile aglomerate si nesigure da! In rest lasati-ne sa respiram oxigen si creierul sa fie irigat!
  Virurul nu e natural ! Asta va pot spune sigur!
  1
  11
  Raportează
 • postat de Andrei Velev
  Marți, 13 Octombrie 2020 21:31
  89.136.5.***
  - Pt. "JUSTIŢIARUL":
  DSP-ul nu este depasit si cu siguranta nu avem nevoie de mai multi functionari publici. Eventual avem nevoie de medici si de echipamente medicale. Sa testezi doar in focare (doar urgente) si pui in carantina TOT orasul este ilogic. Sau rea-intentie. :)
  Faptul ca tu deplangi sistemul medical si compari cu alte tari intr-o apologie ce imbratiseaza pateticul .. te face ridicol. Du-te si suge o ceapa, ca sa nu iei COVID
  2
  8
  Raportează
 • postat de Pisoi cu usturoi
  Marți, 13 Octombrie 2020 21:20
  188.24.202.***
  Deci dacă vreau să respir aer curat trebuie să merg tocmai la Brăila?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Eugen
  Marți, 13 Octombrie 2020 20:18
  86.124.201.***
  Acum la TV Arafat spune ca masca obligatorie va fi doar acolo unde gradul de infectare e peste 3%.

  Comitetul pentru situatii de urgenta Galati justifica impunerea mastii in toate spatiile deschise pe baza unui grad de 1.8 lamie (peste 1.5).

  Astia sunt cretini de se contrazic intre ei?
  1
  9
  Raportează
 • postat de Emi
  Marți, 13 Octombrie 2020 20:13
  89.136.4.***
  Dacă autoritățile emit anumite decizii, nu înseamnă că ele sunt și bune. Ceaușescu (și statul lui) a decis că oamenii pașnici care vor libertate sunt „dușmanii poporului”... și au fost oameni închiși, bătuți crunt, uciși mișelește, arși în crematoriu și cenușa lor aruncată la canalizare. Pentru că schimbarea de regim n-a fost decât superficială, asistăm acum la aceste abuzuri, făcute dacă nu de aceiași oameni, atunci de discipolii lor. Metehne vechi, dragoste de om (sau popor), ioc. Priviți cum arată țara, ca să cunoașteți cât de mult vă iubesc conducătorii. Îi mai credeți când vă repetă cât de mult vă doresc binele, că tot ceea ce fac este ca să vă protejeze? Când le-a păsat lor în trecut că într-un colț al țării un om oarecare suferea sau chiar murea din cauza unei boli, fie ea și respiratorie? S-a murit de gripă și nu s-au deranjat, s-a murit de pneumonie și nu le-a păsat, s-a murit de infecții intra-spitalicești, a fost scandalul Hexi Pharma și conducătorii n-au intrat în nicio stare de urgență de dragul poporului. Regimul care a fost în stare să facă crimă în '89 și care n-a pedepsit-o cum se cuvenea după aceea, nu s-a schimbat decât la suprafață; de aceea preocuparea pentru sănătatea și binele oamenilor este doar trâmbițată, falsă, interesată. Tot binele care se face se datorează oamenilor buni, pentru că bunătatea este pe „persoană fizică”. Slavă Domnului că încă mai există acești oameni, dar vai, ei nu sunt o marcă a sistemului din România!
  Celor care privesc „mascarada” actuală doar din perspectivă medicală, le amintesc că în lagărele naziste existau două tipuri de medici: „medicii imposibilului” și „medicii blestemați”. Primii încercau să salveze vieți și să aline oameni, nederanjând pe nimeni, iar cei din a doua categorie urmăreau scopuri științifice „înalte” - făceau experimente pe unii (afectându-le grav sănătatea), chipurile pentru a descoperi remedii și a-i ajuta pe alții... Purtarea măștii în mod repetat, sau un timp mai lung, perturbă respirația naturală a unei persoane și conduce la îmbolnăvire. Cum? Prin același mecanism ca și poluarea aerului. Mai multe noxe, mai mult CO2 (cum este și în aerul de sub mască) înseamnă îmbolnăvire. Lucru cunoscut! Pe de altă parte, purtarea unei măști care nu garantează nimic (vezi prospectul măștilor, în care nu se proclamă nicio calitate de protecție antivirală), nu te poate proteja cu nimic... cel mult împiedică muștele să-ți intre în gură, sau cam așa ceva. De aceea lupta aceasta cu Masca împotriva Virusului Chinezesc mi se pare pripită ori vinovată, e ca și cum te-ai lupta cu morile de vânt, dar pe banul contribuabilului... Mi-e rușine de așa conducători aleși. Cât sunt de departe de pilda Reginei Maria, care intra în saloanele cu răniți sau cu bolnavi de tifos, fără să poarte mănuși, pentru a-i putea mângâia mai bine pe cei suferinzi...
  Sănătate tuturor! Nu vă lepădați așa ușor de frumusețea chipului vostru, luând înfățișarea de tâlhar. Aveți încredere în Dumnezeu și păstrați-vă calmul!
  2
  9
  Raportează
 • postat de vintila
  Marți, 13 Octombrie 2020 20:02
  178.138.98.***
  conform hotărârii cu nr? nu e publicata hotărârea pe site-ul comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați. Tare! A întrat in vigoare o hotărâre căreia nu s-a făcut public textul.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Leo
  Marți, 13 Octombrie 2020 18:48
  89.136.4.***
  Măsura e abuzivă și absurdă. Aerul din parcuri, de pe faleză, de pe străzile liniștite nu e cauză de îmbolnăvire ci izvor de sănătate pentru cei care iubesc mișcarea.
  Măștile comune nu oferă protecție contra virușilor (nu sunt omologate tehnic pentru așa ceva), dar se îmbâcsesc cu praf, bacterii, transpirație, umezeală și reziduuri din expirație, devenind sursă sigură de îmbolnăvire dacă sunt purtate mai mult timp. Prin purtarea măștilor inspirăm un aer mult mai încărcat în dioxid de carbon decât în mod normal (inspirăm și o bună parte din dioxidul de carbon expirat) și din această cauză apare senzația de sufocare (oxigenare insuficientă). Purtarea îndelungată a măștilor irită pielea, de unde apar mâncărimile și nevoia de scărpinare, iar îndepărtarea cauzei iritante se face inevitabil cu mâinile posibil contaminate de mediul „plin de viruși”. Unde e protecția oferită de măști?
  Testările nu sunt tratamente pentru bolnavii care sunt în nevoie (suferinzi de diferite boli sau de covid19). Sunt cel mai adesea bani deturnați de la medicina normală care face bine oamenilor. Testările sunt scumpe și nu combat virusul, oricare ar fi el, ele sunt bune doar pentru statistici nerelevante. Testările SARS-Cov2 au marjă de eroare semnificativă, deoarece atunci când sunt făcute „verificări oarbe” apar erori grosolane; astfel apar fructe exotice și animale „bolnave de covid”, oameni „infectați SARS-Cov2” din cauza unor fragmente biologice moarte și inofensive, eventual chiar de la alți viruși sau bacterii din aer.
  Dacă virusul e natural, atunci va fi mereu cu noi, va evolua împreună cu noi și nu va pune în pericol grav sănătatea majorității oamenilor (cu sistem imunitar normal și un regim de viață echilibrat). Aici ajută fructele, legumele, mișcarea, odihna, optimismul, viața spirituală (încrederea în Dumnezeu). Testele și aparatura scumpă nu ajută. Oare gripa obișnuită sau celelalte viroze respiratorii de până acum au fost eradicate? Nu, cu toată știința actuală.
  Dacă virusul SARS-Cov2 e un mutant produs de „specialiștii morții” în laborator, atunci e cazul să fie pusă „masca de protecție” direct pe sursa chinezească. Să dai vina acum pe pangolini și lilieci, care sunt în natură de mii de ani, e ridicol.
  Până când vom purta măștile urâțirii noastre? De câte ori pe an de acum înainte? Câte flori de toamnă și de primăvară va trebui să mirosim prin mască în parcurile orașului? Cu o moarte suntem oricum datori, iar apoi vine Judecata și răsplata pentru faptele noastre.
  Invit pe guvernanții noștri și autoritățile locale la mai multă chibzuință și normalitate!
  6
  18
  Raportează
 • postat de Logic
  Marți, 13 Octombrie 2020 17:05
  86.106.60.***
  Pentru cei care nu stiu : prefectul nu este ales prin vot, ci este omul guvernului aflat la putere (acum este guvernul PNL). Acest om este trimis sa faca ce i se dicteaza de catre guvern, el nu ia deciziile de capul lui ! Galatiul este "rosu", adica a votat majoritar cu PSD(primar psd, consiliul local si consiliul judetean conduse de psd) Chiar nu va asteptati sa fiti pedepsiti de guvernul PNL ???
  3
  10
  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Marți, 13 Octombrie 2020 16:59
  95.76.16.***
  Privarea creierului de oxigen duce la distrugerea multor organe, plamani, inima, creier, a neuronilor, in special la copii, care sunt in crestere, deoarece, purtand masca pe timpul zilei, in loc de oxigen inspiram dioxidul de carbon din respiratie;

  Pe timp ce trec anii cu masca la gura, copiii, in special,or sa devina niste maturi bolnavi de plamani, inima si boli neurologice si psihice!

  N-o spun eu, ci medici si specialisti, in urma unor studii si analizele efectelor purtarii mastii prin privarea de oxigen a organismului!

  Nu instig sa nu se poarte mastile, dispuse de autoritati, dar, este obligatia acestora sa se gandeasca la eventuale consecinte asupra sanatatii oamenilor prin aceste masuri la limita, impunerea purtarii mastilor in special la copii!

  In rest, Dimnezeu cu mila!
  5
  15
  Raportează
 • postat de DonPirat
  Marți, 13 Octombrie 2020 16:29
  188.24.203.***
  Pare a fi o metodă de a strânge bani la bugetul local prin amenzi abuzive...
  12
  34
  Raportează
 • postat de intrebare
  Marți, 13 Octombrie 2020 14:53
  78.96.59.***
  Conform ultimului anunt facut la nivel de tara , Galati are coeficientul de infectare sub 1.5 . Deci, de ce trebuie sa fim noi printre primii din tara la impus masca in spatiu liber ? Exista orase cu grad de infectare mai mare unde nu se aplica asemenea masuri., incepand chiar cu Bucurestiul. De ce Galati ????
  13
  37
  Raportează
 • postat de Masca pe ochi, leacul tuturor.
  Marți, 13 Octombrie 2020 13:31
  5.13.211.***
  Urmează campania pentru alegerile parlamentare și vor scădea iar "cazurile", ori vor merge pe minus. Atât timp cât nu se testează gratuit populația, sau de la 5 până în 10euro kitul de persoana cum sunt în alte țări din UE, autoritățile trebuie să lase vrăjeală. Brambureala asta ne costă și ne va costa și de acum încolo, buzunarele tuturor, dar nah,nu și celor proaspăt aleși care nu se mai interesează de soarta cetățenilor. Adică în Belgia și Olanda nu e obligatoriu masca pe stradă, doar în spații închise și s-au găsit la noi, Galațiul amărât să ne impună tâmpenii. Autoritățile nu au nici o justificare, sunt doar cifre umflate, iar cei cu boli într-adevăr grave, să nu mai apuce ziua de mâine și tratament. Mulțumim pentru neîncredere și nesiguranță autorităților.
  15
  39
  Raportează
 • postat de vader
  Marți, 13 Octombrie 2020 13:10
  193.230.156.***
  Fara sa ma oblige guvernul, eu, autoritate locala, vin si imi bat joc de oameni. Iar oamenii aplauda masura! Asta e orasul care a resistat rusilor in 1918? Asta???????
  22
  44
  Raportează
 • Marți, 13 Octombrie 2020 13:06
  5.13.152.***
  De ce nu se construiesc noi spitale???
  De ce oamenii sunt obligati sa circule in autobuze foarte aglomerate????
  De ce nu se face un fond national de lupta si tot ce inseamna profit sa se verse acolo???
  De ce nu se folosesc banii tuturor firmelor pentru a compensa alte firme ce nu isi pot desfasura activitatea????
  Eu vad ca la o problema globala,se dau doar solutii locale,individuale,si nu sociale!!!!
  capitalism+covid=love/le
  7
  42
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Marți, 13 Octombrie 2020 12:30
  81.12.149.***
  - Pt. "Virusul ucide":
  Te contrazici singur. Ori stăm acasă şi nu ne vedem cu nimeni, ori mergem la muncă? Vrei fără restricţii dar afirmi că sunt mulţi care nu respectă legea şi infectează pe alţii inconştient!

  - Pt. "Andrei Velev":
  Nu cred că la ora actuală se poate testa în masă toată toată populaţia. Şi chiar dacă s-ar face aşa cum zici tu, eşantionat (adică prin sondaj, dar nu în masă), cu cine crezi că s-ar face aceste testări şi cu ce costuri?
  Sistemul nostru medical e în colaps de mult timp, iar alte ţări cu sisteme mai avansate tot nu au reuşit să facă ce zici tu!
  Se apelează astfel doar la urgenţe, la ce este mai grav, pentru izolarea focarelor principale.
  Soluţia urgentă acum ar fi suplimentarea personalului de la DSP, care este total depăşit.
  52
  17
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 13 Octombrie 2020 11:08
  91.216.52.***
  Nici un cuvant ca este obligatorie telemunca? Nu cititi toate deciziile?
  Vezi Hot. 639 din 12 oct 2020, art.7.
  5
  8
  Raportează
 • postat de sincronizat
  Marți, 13 Octombrie 2020 10:02
  78.96.59.***
  Frumoasa sincronizare: de azi, marti 13, intra in vigoare hotararea 666 a prefecturii.
  6
  31
  Raportează
 • postat de Abrutizare
  Marți, 13 Octombrie 2020 09:57
  77.111.247.***
  Săptămâna viitoare o să vi se ordone să vă coaseți gura și nasul.
  21
  37
  Raportează
 • postat de Si ce daca?
  Marți, 13 Octombrie 2020 09:19
  95.76.37.***
  Nu se purta masca nici in spatii inchise (am vazut la un supermarket cu pretentii mari dar nume scurt ca nici macar angajatii nu purtau corect mastile; de piete nici nu mai spun), darămite acum, si in spatii deschise.
  De verificat oricum nu verifica nimeni nimic; politia, cand se vantura prin oras, o face doar in masini.
  21
  19
  Raportează
 • postat de je
  Marți, 13 Octombrie 2020 08:53
  91.216.52.***
  Uite asa dresezi populatia si o transformi in niste oi proaste si obediente.
  19
  36
  Raportează
 • postat de Lazarescu
  Marți, 13 Octombrie 2020 08:38
  81.12.150.***
  DOMNULE PREFECT, va rugam dispuneti toate masurile necesare astfel incat dupa confirmarea pozitiva cu COVID a unei persoane sa fie anuntat de urgenta angajatorul deoarece exista foarte multe cazuri cand salariatul nu aduce la cunostinta angajatorului ca este confirmat pozitiv, ci comunica doar ca este contact direct cu un pacient COVID ( sot, sotie) si ca intra in izolare. Astfel nu se mai fac nici anchete epidemiologice iar virusul se raspandeste in institutii. Neanuntarea angajatorului ca esti confirmat pozitiv trebuie sa constituie fapta de zadarnicire a combaterii bolilor.
  28
  12
  Raportează
 • postat de marti13
  Marți, 13 Octombrie 2020 08:09
  78.96.59.***
  Se vede ca e marti si 13. S-a instaurat noapte mintii peste prefectura din Galati. Avand in vedere antecedentele, era de astaptat. Apara-ne Doamne de mintile astea luminate.!
  9
  29
  Raportează
 • postat de rau
  Marți, 13 Octombrie 2020 07:50
  78.96.59.***
  Oare de ce toti prefectii de Galati au fobia mastilor ? Probabil actualul prefect s-a infectat de la cel vechi. La Bucuresti, Iasi si alte locuri cu numar de imbolnaviri mult mai mari nu se arunca nimeni in a lua astfel de hotarari aiuristice. Galatiul trebuie sa fie intotdeauna tratat drept locul de nastere al tuturor bolilor. Am cazut din lac in put.
  13
  28
  Raportează
 • postat de Eugen
  Marți, 13 Octombrie 2020 07:32
  86.124.201.***
  Doar restrictii sunt in stare sa puna, desi in Galati a fost cam primul loc cu masca obligatorie
  9
  25
  Raportează
 • postat de Amigos
  Marți, 13 Octombrie 2020 06:31
  5.13.196.***
  La intreaga familie testarea m-a costat 1040 lei ,daca doresc sa refac testarea dupa 14 zile ma va costa 2080 lei desi nu e obligatoriu sa refaci testul a doua oara [ asa se zice] , o enorma suma de bani , Cardul de sanatatate vad ca nu are relevanta , pentru ce mi se opreste sume importante din impozit ? Macar nici testul cu acesti bani opriti pe card nu au valoare , Ce suma a strans Ministerul Sanatatii din urma testarilor in cele 8 luni? Si o intrebare , de ce cei fara locuinta care consuma bauturi alcoolice dand sticla din mana in mana , pensionarii si oamenii strazii aciuati in zona prin parcul pensionarilor si prin zona pietei din tiglina 1, si pietei centrale purtatori de virusi si netestati , sa gandit cineva la ei ca umbla teleleu toata ziua.?
  3
  19
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 13 Octombrie 2020 05:56
  109.166.128.***
  China a anunțat că într-o săptămână va testa 9 milioane de persoane (un oraș) pentru că a găsit 12 cazuri. Noi de ce nu facem așa? Eu înțeleg să porți mască unde e aglomerație dar dacă ești aproape singur pe stradă nu văd efectul. Ca secund aspect noi nu avem învățată igiena corectă a purtatului măștii (să nu-i atingi exteriorul, să nu o refolosești să o înlături într-un mod anume și să o arunci in anume pubele cu capac). Măsura nu va avea efectul dorit.
  6
  23
  Raportează
 • postat de Era de asteptat
  Marți, 13 Octombrie 2020 05:04
  185.220.102.***
  Pedeapsa de la PNL...fiindca ati votat cu PSD ! Urmatoarea pedeapsa este inchiderea unor cartiere si iesirile din oras (Vanatori,Movileni,Smardan)
  13
  32
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 13 Octombrie 2020 00:39
  89.39.81.***
  Cand credeam ca un prefect mai slab nu are cum exista iata ca vine noul prefect....ce o sa faci peste 10 zile?? Obligatoriu 2 maști una peste alta??
  12
  28
  Raportează
 • postat de Robinet
  Marți, 13 Octombrie 2020 00:10
  188.24.242.***
  Da, da, cele mai bune masuri luate... Masca pe bot, spălat pe mâine, distanțare.... Vax! Învățați de la tarile civilizate!
  20
  14
  Raportează
 • postat de Andrei Velev
  Luni, 12 Octombrie 2020 23:09
  89.136.5.***
  Atata timp cat nu se explica pe ce criterii au fost testati cei 171, datele sunt neconcludente. Eu nu inteleg de ce comitetul pentru situatii de urgenta, ia decizii in stare de alerta, bazate pe date irelevante. Sa se spele cu restrictiile pe cap si sa inceapa sa testeze in masa, aleatoriu si pe esantioane reprezentative din punct de vedere statistic.
  33
  136
  Raportează
 • postat de Virusul ucide
  Luni, 12 Octombrie 2020 20:20
  89.137.230.***
  Nu de restrictii avem nevoie ca si asa ati inchis toata economia si ati lasat mii de oameni pe drumuri. Avem dreptul sa circulam liber. Problema e ca virusul e transmis de unii inconstienti care cred ca nu exista si ca totul e o facatura. Sa mergeti prin oras sa vedeti cum stau grupuri pe la baruri, in piete, peste tot fara masti, fara distantare. Bisericile cheama gloatele la slujbe si se infecteaza pe capete. Va spun clar: acest virus e unul creat in laborator si nu e natural.
  Un virus obisnuit nu actioneaza asa si nu e asa rezistent si isi modifica tulpina si se si raspandeste pe tot globul. Trebuie sa va feriti cu toata puterea de acest virus simplu: nu va intalniti cu nimeni. E cel mai simplu mod de a va feri.
  61
  76
  Raportează
 • postat de guvid19
  Luni, 12 Octombrie 2020 19:35
  188.24.213.***
  TOOOOAAATAĂĂĂ ZĂUA N.O AVUT ȚIMP SIREACU DOMN PERFECT...
  28
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.