Noul jucător decisiv al Oțelului a ajuns fotbalist din întâmplare

Noul jucător decisiv al Oțelului a ajuns fotbalist din întâmplare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Alin Nica, revelația noului sezon pentru echipa fanion a orașului, s-a apucat târziu de fotbal, iar prima sa orientare către seniori a fost la futsal.

Oțelul a reușit să ajungă pe primul loc după șase etape, iar acest lucru cu siguranță că se datorează și evoluțiilor foarte bune ale lui Alin Nica, revelația startului de sezon de la gruparea roș-alb-albastră. A scos două penaltiuri de patru puncte, cu Viitorul Ianca (1-0) și cu CSM Focșani (1-1), iar la ultimul duel, cel cu CSM Bacău, a înscris primul său gol pentru Oțelul, dar a oferit și o pasă de gol.

Alin Nica s-a născut în comuna Umbrărești din județul Galați și nu s-ar fi gândit niciodată că va ajunge fotbalist. ”Am ajuns la fotbal din întâmplare, oricum am început foarte târziu. Eram prin clasa a șaptea, aveam 13-14 ani, se formase o grupă la Umbrărești, iar antrenor era Cazacu. Jucam mai mult de plăcere, nu mă gândeam să merg pe această cale”, a spus Alin.

La ceva timp după ce începuse fotbalul, familia sa a decis să se mute în Spania, astfel că Alin Nica a fost nevoit să renunțe la sportul rege. În Spania a cochetat pentru câteva luni cu o echipă de futsal, astfel că la întoarcerea în țară, după câțiva ani de străinătate, a fost cooptat de către echipa de futsal United Galați. Tot câteva luni a durat colaborarea, până când a trecut din postura de junior la Gloria Ivești, în Liga a IV-a.

”Am fost la futsal, dar nu mi-a plăcut atât de mult pe cât îmi place să joc fotbal. La futsal nu m-am adaptat cu grupul, nu am reușit să mă integrez, iar când am fost chemat să joc la Liga a IV-a am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri”.

"Are calitate tehnică deosebită"

Evoluțiile bune de la Gloria Ivești i-au atras atenția lui Dorinel Matei, conducător de club la Sporting Liești, care l-a adus la echipa din Liga a III-a. ”Mă gândeam atunci să renunț la fotbal și să mă apuc de ceva serios. Am acceptat și am reușit din al doilea sezon, când a venit antrenor Balmuș, să joc mai mult și astfel am căpătat mai multă încredere”.

A devenit unul dintre oamenii de bază ai echipei din Liești, iar în același timp juca și la campionatele de minifotbal, acolo unde a fost remarcat de Ciprian Nichita, de la echipa Fratelli Bianconeri. Pe această filieră a fost recomandat către Cristian Munteanu, proaspăt venit la Oțelul din postura de manager general, să fie urmărit pentru un eventual transfer. Conducătorul grupării roș-alb-albastre a fost impresionat de la prima atingere de Nica și a făcut tot posibilul pentru a-l transfera. ”Are calitate tehnică deosebită, doar la marii fotbaliști găsești așa ceva. Se simte că n-a făcut junioratul, că n-are bazele fotbalului cum se spune, dar crește de la meci la meci și este deja un jucător pe care noi ne bazăm pentru viitor. E foarte important și un alt aspect, că este un băiat cu bun simț și de caracter”.

Alin Nica, care va împlini peste puțin timp 23 de ani, a devenit unul dintre ”clienții” preferați la indicații ai lui Petre Grigoraș, antrenorul Oțelului. ”Mă încurajează și îmi dă încredere. Mai îmi spune să nu mai folosesc așa de mult talpa când joc mingea, pentru că nu mai sunt la futsal. Dintre jucătorii cu experiență, cele mai multe lucruri le am de învățat de la Dan Popescu, care joacă pe partea mea și mă ajută enorm cu indicații de așezare în teren”.

Deși încă foarte tânăr, Alin Nica nu se gândește momentan mai departe de obiectivul pe care îl are alături de echipă. ”Momentan mă gândesc doar la promovarea cu Oțelul, nu-mi doresc nimic altceva. Important e să fiu sănătos, să nu mă accidentez”.

Alin Nica este la primul său sezon cu statut de jucător profesionist, ca urmare a contractului semnat cu SC Oțelul Galați în vara acestui an. Mulți dintre fanii Oțelului l-au remarcat pentru evoluțiile sale, iar unul dintre aceștia a scris pe contul de Facebook al clubului la secțiunea de comentarii încă de la primul său meci: ”Să-i faceți contract pe viață jucătorului cu numărul 20! (n.r.- numărul de pe echipament al lui Alin Nica)”. Dacă nu îi va ieși o carieră în fotbal așa cum își dorește, Alin Nica se va orienta către a fi programator, fiind foarte pasionat de tehnologie.

Citit 4716 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.