Creşte numărul gălăţenilor infectaţi cu COVID-19

Creşte numărul gălăţenilor infectaţi cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Mijlocul săptămânii aduce o creştere a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, ca urmare a testărilor efectuate la nivel de judeţ. 70 de gălăţeni care au ajuns la spital pentru că prezentau simptome, aveau alte probleme medicale ori s-au testat la cerere au fost depistaţi pozitiv. 80 de bolnavi apar în statisticile DSP ca vindecaţi în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul pacienţilor reconfirmaţi la testare a crescut la 25.

Conform datelor centralizate furnizate de Prefectura Galaţi privitor la numărul persoanelor depistate ca purtătoare ale virusului Sars-Cov 2, se înregistrează o uşoară creştere a cazuisticii. De la 60, cât erau raportate marţi, 20 octombrie, numărul cazurilor făcute publice miercuri, 21 octombrie, a crescut la 70. Distinct de acestea, alte 25 apar în statistică drept pacienţi retestaţi pozitiv, cifră în creştere faţă de zilele precedente. Vestea bună este că numărul gălăţenilor care fuseseră diagnosticaţi ca infectaţi şi care au urmat tratamentul specific este şi el în creştere, 80 de gălăţeni fiind declaraţi vindecaţi. De asemenea, nu a mai fost înregistrat niciun deces în judeţ având drept cauză infectarea cu COVID-19.

De la începutul pandemiei, în urma celor 45.569 de teste efectuate la nivel de judeţ, nu mai puţin de 5.541 de gălăţeni au fost confirmaţi ca purtători ai noului virus. Majoritatea, 4.483, s-au vindecat, dar pentru 191 dintre ei infectarea a fost fatală, în condiţiile în care cei mai mulţi ajunşi în stare gravă pe patul de spital sufereau şi de alte afecţiuni care au complicat evoluţia bolii. În momentul de faţă, 851 de gălăţeni se află în carantină la domiciliu, alţi 66 sunt izolaţi la domiciliu, iar în regim de izolare instituţionalizată se află 296 de persoane.

Citit 4436 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.