Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
4 comentarii

Doi independenţi şi 12 formaţiuni politice şi-au depus candidaturile pentru cele nouă mandate de deputat câte îi revin judeţului Galaţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pentru cele patru mandate de senator se luptă candidaţii a 12 partide. Termenul de înscriere a candidaturilor s-a încheiat joi, la miezul nopţii, dar listele vor rămâne definitive abia pe 2 noiembrie.

Biroul Electoral Judeţean a emis 14 decizii de admitere a candidaturilor înscrise până joi, 22 octombrie, la miezul nopţii. Vă prezentăm în continuare, în ordinea documentelor afişate pe portalul Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, primii cinci, respectiv, primii doi candidaţi înscrişi de fiecare competitor politic din Galaţi:

Prima formaţiune care şi-a înscris candidaţii este UDMR. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Szekely Levente-Csaba, care a mai avut un mandat de deputat, urmat de Hatvani Atila, Maria-Magdalena Grigoraş, Laszlo-Iulian Ando şi Vicenţiu-Pavel Almasi. Primii doi candidaţi UDMR la Senat sunt Bako Adolf-Coloman şi Beatrice Adela Cristian.

PNL a deschis lista pentru Cameră cu actualul senator şi lider al organizaţiei judeţene, George Cătălin Stângă, după care urmează Onuţ Valeriu Atanasiu, Alexandru-Gabriel Şerban, Andra Mihaela Costache şi Tiberiu-Codruţ Manoliu. La Senat, primii doi din listă sunt secretarul de stat George Scarlat şi Constantin Zamfir.

Cea de-a treia decizie de acceptare a candidaturilor vizează PMP. La Camera Deputaţilor, PMP i-a înscris pe deputatul Cătălin Cristache, Cătălin-Constantin Hurdubae, Dumitru Işfan, Marian-Anton Petcu şi Adelina-Mariana Drugan. La Senat, primii doi candidaţi sunt fostul rector Iulian-Gabriel Bîrsan şi Laurenţiu-Nicolae Pricope.

PPU (social-liberal) pare să fi uitat de candidaţii de la locale. Ca dovadă, primii cinci aspiranţi la Camera Deputaţilor sunt Adrian Pîslaru, Cătălin-Daniel Lupuşoru, Titi Ferţu, Gheorghe Căpătan şi Iulian Ariton. La Senat, primul pe listă este Silviu-Manolache Mîrzac, care a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, urmat de Florin Buşilă.

La Pro România, primii cinci candidaţi la Camera Deputaţilor sunt: Cristian Dima - consilier judeţean, Vasile Ştefan, Gigel Caliga, Sorin Lăcătuşu şi Eugen Gheorghe Stamate. La Senat, în fruntea listei îi regăsim pe Nicolae Marin şi pe Silviu Paladi.

Alianţa USRPLUS i-a înscris în bătălia pentru Camera Deputaţilor de deputatul Bogdan-Ionel Rodeanu, urmat de Bogdan-Ionuţ Dumitrescu, Daniel Zinica, Daniela-Ancuţa Şarpe şi Lăcămioara Rodica Matei. Consilierul local Andrei Postică deschide lista pentru Senat, secondat de senatorul George-Edward Dircă.

La PSD, primii cinci candidaţi la deputăţie sunt Aurel Nechita, Viorica Sandu, Mitică-Marius Mărgărit, Laurenţiu-Viorel Gîdei şi Andreea-Anamaria Naggar. La Senat, cap de listă este Marius Humelnicu - proaspăt consilier local şi încă city-manager, urmat de Laura Georgescu - deputat.

Pe lista PSR, primii cinci candidaţi la Cameră sunt Liviu Mitrofan, Dumitru Giurgea, Cornelia-Maria Oprea, Răzvan-Alexandru Nedelcu şi Nicoleta Tăbăcaru. La Senat aspiră Laurenţiu Harbuz şi Dumitru Filote.

AUR i-a aliniat în competiţia pentru Camera Deputaţilor pe: Sorin-Titus Muncaciu, Lilian Scripnic, Cosmin-Ionuţ Chiriac, Dorina-Maura Tomşa şi Marius-Octavian Tudorache. La Senat, primele două candidaturi sunt Adriana-Elena Tudor şi Dan-Alexandru Miron.

Doi candidaţi independenţi au reuşit să se înscrie în cursa pentru Camera Deputaţilor: Ionel Petrea şi Tiberiu-Mihai-Antoniu Jalbă.

Primii cinci la Camera Deputaţilor înscrişi de Alianţa Renaşterea Naţională îi cuprinde pe: Beniamin Lup, Mitică Olaru, Ionela-Tania Băltoiu, Antoneta Crudu şi Oana-Cristiana Ghiţescu. La Senat, primele două nume sunt: Vasile Tofan şi Olimpia Biatrice Martiş.

Deşi părea apus de pe scena politică, PRM are candidaţi la Galaţi. La Camera Deputaţilor, Ion-Mihail Sava, Alexandru Moise, Ştefania Ilinca Ciobotaru, Mariana Moise şi Dumitru Păscuţ, iar la Senat un singur combatant - Viorel Moise.

Aproape de miezul nopţii, a reuşit să intre în competiţie şi PER. Primii cinci candidaţi la Cameră sunt Ana-Maria-Loredana Ciobotaru, Crina Prună, Adriana Verche-Donciu, Sorin-Nicolaş Prună şi Doiniţa Frunză, iar la Senat - Răzvan-Ionuţ Ciobotaru şi Rodica Mucterem.

Citit 6666 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2020 00:49

4 comentarii

 • postat de Eu cu cine votez? Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 19:37 89.136.7.*** Link la comentariu
  2
  22

  Chiar, cine sunt acestia? Cine ia vazut, sa ne spuna si noua ce realizari au pentru Galati si de ce merita sa ii votam? Pentru ca sunt angajatii nostri ar trebui sa isi prezinte si singuri CV-ul, sa ne spuna ce vor sa faca pentru Galati si dupa aceea sa alegem pe cei care credem ca ne pot reprezenta. Care din ei ne poate determina sa iesim la vot in plina pandemie?

  Raportează
 • postat de Avioane de hartie Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 10:08 82.76.234.*** Link la comentariu
  3
  28

  Ar trebui sa faceti articole despre realizarile "exceptionale" a fiecarui candidat, daca nu, inseamna ca se aplica acelasi sistem, alesii pe linie de partid ceea ce nu e merituos pentru un parlamentar, deci nu-i poate reprezenta pe cetateni. Daca turnam parlamentari si senatori cu galeata, nu e cazul sa mai votam, noi, cetatenii satui de neimplicarea acestora in dezvoltarea orasului.

  Raportează
 • postat de arthur Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 09:13 5.13.160.*** Link la comentariu
  3
  28

  ar fi interesant de vazut ce prezentat si ceea ce anume au facut pentru a reprezenta tara si orasul Galati cei care sunt deja cu mandatul pe rol. Poate unii au facut ceva, sau nici macar nu au onorat cu prezenta live sau online in pandemie locul de munca si sarcinile pentru care au fost platiti bine si pe care considera ca il merita in continuare, si vor sa ne reprezinte again
  Apoi ceilalti...

  Raportează
 • postat de Parlamentar doar pentru fotoliu Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 08:14 93.48.245.*** Link la comentariu
  2
  31

  Câți au domiciliul în Galați? Păi dacă unul din București ajunge senator, deputat de Galați, se va zbate el să muncească pentru Galați? Eu zic să votăm doar cei cu buletin de Galați!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.