COVID-19 a ucis în weekend cinci gălățeni. 126 de noi infectări, în ultimele 48 de ore

COVID-19 a ucis în weekend cinci gălățeni. 126 de noi infectări, în ultimele 48 de ore
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numai în ultimele 24 de ore, patru gălățeni au fost declarați oficial decedați din cauza infectării cu noul coronavirus. Pe fondul numărului mai mic de testări, doar 37 de persoane au fost testate pozitiv în același interval, cifră de aproape trei ori mai mică decât cea raportată în ziua precedentă.

Crește alarmant numărul morților pe fondul infectării cu noul coronavirus, în weekendul trecut cinci gălățeni, unul sâmbătă și patru duminică, 25 octombrie 2020, fiind raportați ca decedați din această cauză. Cu cele cinci decese înregistrate în ultimele două zile, Galațiul depășește pragul psihologic de 200 de cazuri, ajungând la 203.

Numărul îmbolnăvirilor nu este nici el de neglijat. Dacă sâmbătă autoritățile raportau 80 de noi îmbolnăviri, duminică, cifra a fost de 37, pe fondul unui număr mai mic de teste efectuate - 276.

119 gălățeni au primit vestea, tot la sfârșitul săptămânii trecute, că sunt oficial vindecați. Numărul gălățenilor care figurau ca izolați la domiciliu era duminică de 60, iar cei aflați în carantină la domiciliu erau și ei mai puțini față de zilele precedente, numărul acestora ajungând la 753. Alţi 222 de gălățeni se aflau, tot duminică, în regim de izolare instituționalizată. De la începutul pandemiei, 5.795 de gălățeni au fost confirmați ca purtători ai virusului, 4.810 fiind declarați vindecați.

Un polițist local a murit din cauza COVID

Printre cei care și-au pierdut viața în județul Galați, la finele săptămânii trecute, s-a numărat și un polițist local din Galați, răpus de coronavirus la numai 44 de ani. Bărbatul fusese confirmat ca infectat pe 15 octombrie, aflându-se în izolare de pe data de 10 octombrie, întrucât prezenta simptome de boală. Nu a vrut să se interneze în spital și ar fi urmat acasă un tratament. Cu toate acestea, starea i s-a înrăutățit progresiv, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a decedat, fiind înhumat după numai 14 ore, conform protocoalelor aplicabile în cazul deceselor pe fondul COVID.

Potrivit surselor din cadrul Poliției Locale Galați, la nivelul instituției s-au dispus de urgență, încă de la confirmarea infectării polițistului, măsuri specifice. Au fost izolați colegii bărbatului cu care acesta intrase în contact direct și au fost făcute dezinsecții în spațiile unde funcționează serviciul, precum și în autospeciale.

Citit 3430 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2020 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.