Zeci de infectaţi cu COVID-19 aşteaptă să fie trataţi

Zeci de infectaţi cu COVID-19 aşteaptă să fie trataţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Peste 30 de gălăţeni confirmaţi pozitiv la testarea pentru COVID-19 şi care prezintă simptome de boală aşteaptă de câteva zile la Spitalul de Urgenţă să fie repartizaţi către unităţile medicale de profil pentru a fi trataţi. 20 dintre ei stau în containerele din curtea unităţii, pentru că spitalele nu mai au locuri şi primesc doar tratament de urgenţă. Autorităţile promit ca în viitorul apropiat să mai asigure peste o sută de paturi la trei unităţi medicale. 

Numărul tot mai mare de rezultate pozitive la testele pentru COVID-19 generează o criză la nivelul unităţilor medicale. Gălăţenii simptomatici, testaţi la Spitalul de Urgenţă, nu mai au unde să fie internaţi, pentru că toate unităţile COVID sunt pline la acest moment. Luni, la Judeţean erau 32 de pacienţi pozitivi care aşteptau să fie direcţionaţi către un spital unde să primească tratament de specialitate. Toţi sunt simptomatici, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, care au declarat că oamenii totuşi primesc tratament de urgenţă, atât cât poate fi asigurat de UPU. 

"12 dintre aceşti pacienţi sunt internaţi în secţia tampon, iar 20 sunt cazaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU-SMURD. O parte dintre aceşti pacienţi aşteaptă de vineri pentru a fi transferaţi. Pentru fiecare dintre ei s-a făcut solicitare către CCNI şi se aşteaptă deciziile de transfer", a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. Unitatea medicală, care nu este spital COVID, are totuşi în grijă 16 pacienţi, cu forme grave de boală, internaţi în secţia de Terapie Intensivă. 

Promisiuni de paturi

Reprezentanţii Prefecturii Galaţi au declarat, ieri, că se fac eforturi pentru suplimentarea cât mai rapidă a numărului de locuri în spitalele care tratează pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2. "Începând de astăzi, la Spitalul CFR din Galaţi au fost date în folosinţă încă zece paturi şi avem promisiunea ca până la sfârşitul săptămânii numărul paturilor să fie suplimentat cu până la 50. Totodată, avem promisiuni că în cel mai scurt timp posibil va fi dată în folosinţă şi clădirea nouă de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde vor fi 95 de paturi pentru pacienţii COVID. Totodată, în cel mai scurt timp posibil, va fi dată în folosinţă şi secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, care funcţionează în incinta Spitalului de Psihiatrie, acolo unde sunt amenajate 30 de paturi pentru pacienţii COVID", a declarat Teodora Diaconiţa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. 

Citit 5364 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.