Campionii gimnaziştilor. ”Când am ieşit din examen, am ştiut că voi lua 10,00”

Campionii gimnaziştilor. ”Când am ieşit din examen, am ştiut că voi lua 10,00”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ioana Bourceanu, absolventă a Şcolii Nr. 7, actualmente elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", îşi cunoaşte foarte bine valoarea: "Când am ieşit din examen, de la ultima probă, am ştiut că voi lua 10,00 la Evaluarea Naţională. I-am spus mamei că, dacă nu-mi pun punctaj maxim la ambele probe, fac contestaţie".

Ioana degajă în toate o siguranţă demnă de invidiat, siguranţă care are acoperire în toţi anii de şcoală în care a muncit constant ca să obţină rezultate cât mai bune. Nici măcar faptul că a avut probleme de sănătate, motiv pentru care s-a plimbat cu săptămânile pe la doctori, nu au reuşit s-o abată din drumul ei. "Nu reuşeşti să fii de zece, dacă nu munceşti constant şi nu eşti organizat. Poţi să lucrezi teste peste teste în clasa a VIII-a, dacă nu ai baza pusă încă din clasele primare nu ajungi la nota maximă. Eu am avut şi noroc de o învăţătoare foarte bună, care m-a ajutat în acest sens, doamna Nicuţa Frunză. Pe ceea ce a format dumneaei s-au structurat apoi cunoştinţele de la gimnaziu", explică Ioana.

În clasele V-VIII, a fost foarte ataşată de directoarea şi profesoara de istorie Monalisa Nica şi de profesoara de Limba română şi diriginta Romica Glavaschi. Aceasta din urmă i-a fost model. Chiar s-a visat o perioadă lungă profesoară de Limba română. Însă chiar înainte să dea examen s-a răzgândit.

"Am avut câteva experienţe nefericite cu doctorii. Mi-au recomandat să mă operez, deşi, deocamdată, nu era cazul. Aşa m-am hotărât să mă fac medic, pentru a schimba ceva în sistemul acesta. Da, îmi doresc să fiu medic în România şi să ajut la schimbarea acestui sistem", spune ea convinsă.

Consideră că siguranţa de sine, ambiţia şi firea ordonată şi le-a format şi în afara şcolii, în cei zece ani de dans sportiv, dar s-a călit şi în concursurile de şah la care a participat încă de la vârste destul de fragede.

La dans nu a renunţat nici acum, deşi s-a axat pe varianta contemporană, activând o perioadă la "Estrada Studio", iar în prezent fiind cursantă a Şcolii "Voces".

Citit 4277 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.