Focar de COVID-19 la un centru de bătrâni

Focar de COVID-19 la un centru de bătrâni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Zeci de persoane, majoritatea asistați, dintr-un centru de îngrijire a bătrânilor din comuna Vânători, au fost confirmate ca purtătoare a virusului Sars-Cov-2, la testele făcute în ultimele ore. Azilul a fost plasat în carantină, în condițiile în care sursele oficiale susțin că niciunul dinte cei confirmați nu prezintă simptome. Între timp, din spitalele gălățene au plecat, în ultimele 24 de ore, 147 de pacienți declarați vindecați. 

Un nou focar de coronavirus într-o instituție de asistență socială a fost confirmat luni, 30 noiembrie, la un centru de îngrijire a bătrânilor de pe raza comunei Vânători. 32 dintre cei 36 de rezidenți ai așezământului au fost testați pozitiv, pe lângă patru angajați. Niciunul dintre cei confirmați la testare nu prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, care au precizat că centrul de îngrijire a fost plasat în carantină pentru 14 zile, toți cei infectați fiind monitorizați din punct de vedere medical.

180 confirmați, niciun deces

180 de gălățeni au fost confirmați ca purtători ai virusului Sars-Cov-2, în urma celor 432 de teste efectuate în unitățile spitalicești din județ, în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al infectaţilor înregistrat în judeţul nostru de la debutul crizei sanitare să ajungă la 10.365. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmare în ultimele 24 de ore. În același interval, 147 de pacienţi internaţi în spitale au fost declaraţi vindecaţi la retestarea care a precedat externarea din unităţile medicale de profil. În prima zi a săptămânii nu a fost raportat niciun deces, numărul total al deceselor în rândul gălățenilor care s-au infectat cu COVID-19 de la debutul crizei sanitare și nu au supraviețuit, majoritatea pe fondul unor comorbidități, rămânând la 271. Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, de la începutul pandemiei au fost efectuate 62.261 de teste. 8.118 dintre pacienţii diagnosticaţi au fost declaraţi vindecaţi după ce au fost îngrijiţi în unităţile medicale. Luni, se aflau în carantină la domiciliu 341 de persoane, iar în izolare la domiciliu erau 16 de gălăţeni. În regim de carantină instituţionalizată se aflau 42 de oameni, iar în izolare instituţionalizată, 349.

Citit 4312 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.