Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
2 comentarii

Galaţiul a bifat miercuri, 2 decembrie, un nou record de infectări contabilizat ca efect al testărilor făcute în spitalele şi clinicile private în ultimele cinci zile. 346 de gălăţeni au fost declaraţi pozitivi, o cifră îngrijorătoare fiind marcată şi în dreptul pacienţilor retestaţi. Peste 80 de bolnavi au aflat în ultimele 24 de ore că nu au scăpat de virus. Patru bolnavi aflaţi în stare gravă au pierdut lupta cu boala. 

Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, miercuri, 2 decembrie, autorităţile sanitare au înregistrat un număr-record de infectări cu noul coronavirus în rândul gălăţenilor. 346 de noi cazuri s-au adăugat pe lista infectărilor, ceea ce face ca numărul total al bolnavilor înregistrat în judeţul nostru de la debutul crizei sanitare să ajungă la 10.875.
"Facem precizarea că cele 346 de cazuri raportate miercuri nu sunt confirmate în ultimele 24 de ore. Acestea au fost validate în platforma Coronaforms în ultimele 24 de ore, pe baza testelor efectuate în perioada  25 noiembrie - 1 decembrie. Validarea se face după identificarea județului de infectare, prin contactarea telefonică a persoanelor pozitive", a precizat Teodora Diaconiţa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.
Autorităţile n-au putut să ne precizeze câte dintre cele 346 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore provin din teste efectuate în acelaşi interval de timp şi câte sunt mai vechi şi au fost doar validate în cursul zilei de ieri.

Peste 80 de retestaţi pozitiv 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 83 de persoane au fost reconfirmate în ultimele 24 de ore, conform datelor făcute publice, pentru judeţul Galaţi, de către Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.
În același interval, 157 de pacienţi internaţi au fost declaraţi vindecaţi la retestarea care a precedat externarea din unităţile medicale de profil. În total, 8.478 dintre pacienţii diagnosticaţi de la începutul pandemiei au fost declaraţi vindecaţi.
După ce în prima zi a lunii decembrie, în Galaţi erau raportate cinci decese în rândul pacienţilor infectaţi, miercuri, 2 decembrie, alte patru persoane, aflate în stare gravă, au decedat din cauza infecţiei cu COVID-19. Astfel, numărul total al deceselor în rândul gălățenilor care s-au infectat cu COVID-19 de la debutul crizei sanitare și nu au supraviețuit, majoritatea pe fondul unor comorbidități, a ajuns la 280.
Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, de la începutul pandemiei au fost efectuate 62.935 de teste. Miercuri, se aflau în carantină la domiciliu 473 de persoane, iar în izolare la domiciliu erau 56 de gălăţeni. În regim de carantină instituţionalizată se aflau 44 de oameni, iar în izolare instituţionalizată, 361.

Citit 2819 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 16:30

2 comentarii

 • postat de Ion Joi, 03 Decembrie 2020 17:35 5.13.155.*** Link la comentariu
  0
  0

  Buna seara, va rog sa ne transmiteti si statistici zilnice cu situatia reala, a gradului de ocupare a tuturor sectiilor spitalelor din Galati.
  Multumesc

  Raportează
 • postat de Eu merg la vot Miercuri, 02 Decembrie 2020 22:15 89.137.230.*** Link la comentariu
  4
  27

  Romanii astia parca sunt trazniti. Pana acum se plangeau ca nu au vaccin si ca mureau pe capete si ca nu mai vor restrictii si nu mai vor masti pe fata si cand avem vaccin nu vor se il faca. Ce sa mai intelegem de la romani?
  Macar mergeti la vot. Mergeti la vot pe 6 decembrie sa inlaturam hotii si mafiotii din parlament sau stati acasa?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.