Canabis cultivat în Galați, la mare succes pe piața neagră

Canabis cultivat în Galați, la mare succes pe piața neagră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste trei kilograme de canabis cultivat în diverse locații din municipiul Galați au fost confiscate în mai puțin de 24 de ore de polițiștii Antidrog, în cadrul unui dosar care îi viza pe cultivatorii de plante cu efect stupefiant. Cea mai mare parte a cantității a fost depistată într-o mașină, șoferul fiind de altfel reținut și acuzat oficial de trafic de droguri. 

Cultivarea de plante de canabis, drog utilizat la scară largă de consumatori, a devenit o afacere profitabilă, mărturie stând cea mai recentă captură făcută de polițiștii și procurorii Antidrog, care au descoperit în mai multe locuri din Galați o cantitate însemnată de plante cu efect psihoactiv, bani proveniți din vânzarea acestora, dar și instalații speciale folosite în procesul de cultivare. Anchetatorii au acționat simultan în opt spații de pe raza municipiului, organizând, în aceeași zi, și o acțiune de prindere în flagrant a celui considerat ”creierul” operațiunilor de distribuire pe piață a canabisului.

”La data de 7 decembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate și  procurorii DIICOT din Galați au surprins în flagrant delict un bărbat, în timp ce ar fi transportat, în autoturism, 2,6 kilograme de canabis, pe care ar fi intenționat să le comercializeze. În aceeași zi, au fost efectuate opt percheziții domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate 900 de grame de canabis, instalații folosite la cultivarea de plante de canabis în spații închise și 16.000 de lei”, se precizează într-un comunicat al BCCO Galați.

Anchetatorii susțin că plantele confiscate ar fi fost obținute din culturi outdoor și indoor, urmând să stabilească întregul cerc de persoane care ar fi participat la aceste operațiuni. Gălățeanul prins cu cele peste două kilograme de droguri în trafic a fost reținut pentru trafic de droguri de risc în formă continuată și urmează a fi prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citit 3411 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 06:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.