Vânzătoare atacată de un individ înarmat, într-un magazin din Galați

Vânzătoare atacată de un individ înarmat, într-un magazin din Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un tânăr din județul Galați a fost arestat astăzi după ce a jefuit un magazin de pe raza municipiului Galați, folosindu-se de un pistol. Polițiștii l-au prins după ce au făcut mai multe percheziții. „La data de 8.12.2020, în urma unor activități complexe de investigare, verificare și cercetare, pentru comiterea infracțiunii de Tentativă la tâlharie calificată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 raportat la art. 233-234 alin.1 Cod Penal, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestei fapte, un tânăr de 23 ani, din municipiul Galați, care în data de 04.10.2020 în jurul orei 21.00, purtând o cagulă, ar fi pătruns în interiorul unui magazin situat în municipiul Galați pe strada Brăilei, la parterul unui bloc din cartierul Micro 20, unde, folosindu-se de un pistol, ar fi amenințat-o pe angajata magazinului și i-ar fi solicitat să-i înmâneze banii din încasările efectuate. Angajata magazinului a apăsat butonul de panică iar persoana mascată a fugit din magazin fără a primi nicio sumă de bani.

Anterior identificării acestei persoane, în data de 04.12.2020, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au acționat, sprijiniți de cadre ale IPJ Galați – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția nr. 1 Poliție Rurală Galați, punând în executare 2 mandate de perchezitie domiciliară, la locuinţa de domiciliu din municipiul Galați a persoanei bănuite şi la o altă adresă frecventată de acesta, din sat Tămăoani, comuna Frumușița, jud. Galați.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate pistolul, muniția aferentă, cagula, mănușile și obiectele de vestimentație ce ar fi fost folosite de persoana bănuită la comiterea infracțiunii cercetate în cauză.

Pistolul identificat urmează a fi expertizat la Institutul de Criminalistică, pentru a se stabili dacă deținerea acestuia este sau nu incriminată de legea penală, conform prevederilor art. 342 alin. 2 Cod penal.

După audiere, tânărul a recunoscut comiterea infracțiunii, dând declarații complete în acest sens, iar ulterior acesta a fost reţinut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

În cursul zilei de astăzi, 09.12.2020, cel în cauză a fost prezentat la Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, unde s-a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În instrumentarea acestei cauze, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au primit sprijin de specialitate și de la Biroul Operațiuni Speciale Galați precum și de la IGPR (Direcția de Investigații Criminale, Institutul de Criminalistică, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională).

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.”

Citit 10812 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2020 16:45

3 comentarii

 • postat de Iorgovan
  Joi, 10 Decembrie 2020 13:00
  5.13.253.***
  Din pacate e un caz singular in care politia reuseste ceva. Socrii au fost jefuti si strinsi de git inainte de alegeri iar toata zona satului care o cunosc a avut parte de astfel de vizite. A fost politie si restul la locul faptelor dar nu ii va prinde nimeni.
  Dovada la ceea ce spun e ca socrii au fost printre ultimii pe lista.
  Si ce e mai ciudat e ca ei locuiesc exact linga viceprimar. Deci nici o sansa...
  Succes politiei la amezi cu masti.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Galati
  Miercuri, 09 Decembrie 2020 21:02
  5.13.154.***
  Felicitari doamnei vanzatoare pentru dovada de curaj si de faptul ca nu s-a lasat intimidata de parazit
  2
  28
  Raportează
 • postat de vigilenti
  Miercuri, 09 Decembrie 2020 20:32
  89.137.230.***
  E criza si e foame mare, somajul e in floare si pandemia isi face de cap asa ca ies talharii si flamanzii la atac sub orice forma. Cetateni aveti grija si feriti-va de talhari si jefuitori pentru ca sunt tare flamanzi in perioada asta si daca sunteti atacati nu va riscati viata si dati-le banii. E mai bine decat sa va omoare.
  4
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.