Nouă cartiere nu au apă de patru ore! Când spune Apă Canal că se va relua furnizarea apei

Nouă cartiere nu au apă de patru ore! Când spune Apă Canal că se va relua furnizarea apei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O nouă avarie la stația de pompare de la Filești, care asigură alimentarea cu apă pentru jumătate de municipiu, a lăsat pe uscat nouă cartiere în această după-amiază.

Puțin după orele 13,00, Apă Canal anunța printr-o postare pe Facebook că, "pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta magistrală Dn1000 mm (refulare Stația Filești) în str. Crinului c/c str. 9 Mai, suntem nevoiți să procedăm la oprirea Stației de Repompare Filești începând cu ora 13,30. Vor fi afectate de lipsa apei cartierele: sat Filești, Micro 13, 38, 39, 40 și I.C. Frimu, Aurel Vlaicu, Micro 14 (parțial). Estimăm că remedierea avariei va dura circa 2 ore, după care vom proceda la reumplerea instalației, operațiune care nu va depăși o oră și jumătate. Presiunea va fi mai scăzută la început; calitatea apei (turbiditatea) va avea de suferit pentru scurt timp, așa că vă sfătuim să aveți răbdare până facem spălările în rețea".

Operațiunea anunțată nu ar fi trebuit, așadar, să dureze mai mult de trei ore și jumătate. Cu toate acestea, la mai bine de patru ore de la oprirea apei si postarea anunțului, robinetele sunt tot uscate.

În urmă cu câteva minute, reprezentanții distribuitorului ne-au comunicat, la solicitarea noastră expresă, că furnizarea apei nu va fi, cel mai probabil, reluată înainte de orele 20,00.

"Avaria inițială a fost remediată, dar, ulterior, conducta s-a fisurat în alta parte și acum se lucrează. Preconizăm că va mai dura circa două ore", ne-a declarat Cornelia Arnăutu.

Citit 7076 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.