Nouă cartiere nu au apă de patru ore! Când spune Apă Canal că se va relua furnizarea apei

Nouă cartiere nu au apă de patru ore! Când spune Apă Canal că se va relua furnizarea apei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O nouă avarie la stația de pompare de la Filești, care asigură alimentarea cu apă pentru jumătate de municipiu, a lăsat pe uscat nouă cartiere în această după-amiază.

Puțin după orele 13,00, Apă Canal anunța printr-o postare pe Facebook că, "pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta magistrală Dn1000 mm (refulare Stația Filești) în str. Crinului c/c str. 9 Mai, suntem nevoiți să procedăm la oprirea Stației de Repompare Filești începând cu ora 13,30. Vor fi afectate de lipsa apei cartierele: sat Filești, Micro 13, 38, 39, 40 și I.C. Frimu, Aurel Vlaicu, Micro 14 (parțial). Estimăm că remedierea avariei va dura circa 2 ore, după care vom proceda la reumplerea instalației, operațiune care nu va depăși o oră și jumătate. Presiunea va fi mai scăzută la început; calitatea apei (turbiditatea) va avea de suferit pentru scurt timp, așa că vă sfătuim să aveți răbdare până facem spălările în rețea".

Operațiunea anunțată nu ar fi trebuit, așadar, să dureze mai mult de trei ore și jumătate. Cu toate acestea, la mai bine de patru ore de la oprirea apei si postarea anunțului, robinetele sunt tot uscate.

În urmă cu câteva minute, reprezentanții distribuitorului ne-au comunicat, la solicitarea noastră expresă, că furnizarea apei nu va fi, cel mai probabil, reluată înainte de orele 20,00.

"Avaria inițială a fost remediată, dar, ulterior, conducta s-a fisurat în alta parte și acum se lucrează. Preconizăm că va mai dura circa două ore", ne-a declarat Cornelia Arnăutu.

Citit 6774 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Decembrie 2020 03:06

6 comentarii

 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 13:06
  78.96.81.***
  Minciuna, frauda cu pretul apei pentru galateni, apartine directorului Apa Canal;

  Primaria, Consilul Local, trebuie sa vada interesul cetatenilor, care intre trei ape, platesc cel mai scump pret al apei la robinet;

  Ptiviti a samblul din curtea APA CANAL, constructii bine inttetinute ca sa ia ochii, in rest jecmanirea cetatenilor iar Primaria nu ia nici o msaura!

  Jalinic cum aceasta insirutie jecmaneste pe galateni!

  Afara cu acest director la Apa Canal!


  ;
  1
  11
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 10:17
  89.136.0.***
  SE poate analiza daca astfel de avarii nu pot fi introduse in semnalarile ”RO Alert” locale, avand in vedere importanta apei pentru viata! Pe de alta parte daca tot se vizeaza accesarea de fonduri comunitare pentru schimbarea conductelor, poate se schimba si managementul. Dar cum am mai spus in alt loc, cel mai probabil managerii si sefii acestora evita calea fondurilor europene, unde verificarile privind modul de cheltuire si calitatea lucrarilor sunt de alta natura si le aduce OLAF-ul la vila personala!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 09:58
  82.76.159.***
  De ce dracu nu desfiintati apa-canal unde niste termite traiesc bine pe spinarea populatiei?! Politicienii s-au folosit de aceasta companie care, la randul ei, a pus jugul pe galateni de treizeci de ani. Acolo colcaie de incompetenti numiti politic, habarnisti multi, si tot atat de multi prietenii lui Bachus, care sunt tolerati, ba chiar sustinuti de cei ce i-au inscaunat pe baza cotizatiei catre partid.
  3
  10
  Raportează
 • postat de apa potabila
  Vineri, 18 Decembrie 2020 22:26
  89.137.230.***
  Ce ati facut cu banii incasati de la atata populatie? Nu i-ati investit in conducte noi ? Nu?! Atunci vom mai avea avarii pt ca nu poti sa ai conducte din fier anii 60 si sa nu ai avarii. Apa cu rugina. Luati fonduri europene si schimbati conducetele ruginite.
  1
  30
  Raportează
 • postat de dgi
  Vineri, 18 Decembrie 2020 21:25
  178.138.96.***
  Si apa-canal crede ca noi toti consumatorii citim non stop facebook-ul ei? Alta sursa de informare valabila ptr toti abonatii nu a gasit? Radio, tv, apeluri telefonice/mesaje la asociatii si agenti economici cu care au contract etc. Bineinteles inainte macar cu putin timp de oprirea ptr reparatie ptr ca toti sa-si poata lua masurile necesare.
  1
  26
  Raportează
 • postat de Știu eu...
  Vineri, 18 Decembrie 2020 18:35
  5.13.177.***
  Bai..... Cum sa te apuci la o lucrare de acest nivel la ora 13.00........Noapte mintii...... Aaaaa sunt bugetari și ei vineri termina programul la ora 13.30........miroase a ore suplimentare...... Mai rău este ca suferă o jumătate de oraș....... Rusinica....
  3
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.