Aruncarea gunoaielor pe domeniul public i-a costat scump pe mulţi gălățeni

Aruncarea gunoaielor pe domeniul public i-a costat scump pe mulţi gălățeni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În cadrul Planului de măsuri "Gospodărirea Municipiului 2020", Poliţia Locală gălăţeană a aplicat 1.335 de sancțiuni contravenționale. În primele opt luni ale anului (1 martie - 30 noiembrie), cele mai multe dintre amenzi, aproximativ 900, au fost aplicate pentru aruncarea, abandonarea şi depozitarea deșeurilor. Pentru afectarea spațiului verde au fost aplicate 264 de sancțiuni, iar pentru deținerea, creșterea, plimbarea animalului de companie au fost date alte 162 de amenzi.

Tot în cadrul acestui plan de măsuri, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru: distrugerea/ utilizarea necorespunzătoare a spațiilor de joacă, distrugerea mobilierului urban, etc. Ținta acestui plan a fost asigurarea și păstrarea curăţeniei și ordinii pe teritoriul municipiului; întreținerea și utilizarea spațiilor verzi; utilizarea locurilor de joacă și a obiectelor de mobilier urban; deținerea, creșterea și circulația animalelor de companie și respectarea normelor de igienă; scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice.

"Planurile de măsuri fac parte dintre prioritățile Poliției Locale Galați pentru anul 2020. Acestea s-au derulat conform calendarului stabilit la începutul anului, poate cu mai puțină fermitate, având în vedere evoluția infectării cu noul coronavirus. Dar, indiferent de situație sau mutațiile survenite în spectrul infracțional și contravențional din municipiul Galați, cele două direcții de acțiune, asigurarea ordinii și liniștii publice și sesizările cetățenilor, precum și păstrarea unui mediu curat, rămân priorități pentru Poliția Locală și pentru anul 2021”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

În total, în perioada menţionată, au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproximativ 543.000 de lei și s-au întocmit patru dosare penale.

Citit 2477 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.