Președintele tinerilor întreprinzători, trimis în judecată pentru corupție

Președintele tinerilor întreprinzători, trimis în judecată pentru corupție
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Președintele Asociației Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în scopul obținerii de fonduri europene.

Radu Oprea este acuzat oficial, conform unui comunicat remis vineri, 8 ianuarie 2021, de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție, se arată că "în perioada 28 martie - 28 decembrie 2015, inculpatul, în calitatea menționată mai sus și cea de manager de proiect, ar fi depus în numele asociației pe care o conducea mai multe înscrisuri falsificate la Ministerul Fondurilor Europene, cu ocazia implementării proiectului „Start-Up Smart” finanțat din fonduri europene, obținând în acest mod, pe nedrept, suma de 44.800 lei". Anchetatorii susțin că Radu Oprea ar fi falsificat mai multe înscrisuri "prin care ar fi atestat în mod nereal existența și derularea unor raporturi juridice contractuale între asociația al cărei reprezentant legal era și o persoană ce ar fi fost angajată în calitate de "responsabil financiar-manager financiar" în cadrul echipei de implementare a proiectului mai sus menționat. Actele respective ar fi fost prezentate la Autoritatea de Management, prin intermediul reprezentanților asociației respective, în vederea justificării "cererilor de plată" ori "cererilor de rambursare" aferente perioadei februarie - decembrie 2015, a costurilor salariale brute lunare în cuantum de 4.480 lei, ce constituiau strict retribuția persoanei mai sus menționate".

Ministerul Fondurilor Europene cere recuperarea sumei de 44.800 de lei, anchetatorii solicitând în acest sens instituirea unui sechestru pe conturile bancare ale lui Oprea.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Galați, conform datelor publice de pe portalul instanțelor de judecată.

Am încercat, în cursul zilei de vineri, să-l contactăm pe Radu Oprea, pentru a-și exprima un punct de vedere faţă de aceste acuzații, dar până la ora închiderii ediției acesta nu a dat curs solicitării noastre.

Citit 6002 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.