Bătaie cu săbii, terminată după gratii, pe o terasă din Galați

Bătaie cu săbii, terminată după gratii, pe o terasă din Galați
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Un scandal monstru, izbucnit între doi frați și o altă persoană aflată pe terasa unui bar, a avut loc zilele trecute în județul Galați și s-a terminat cu o arestare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice. Asta deoarece răfuiala dintre cei trei a băgat groaza în persoanele aflate în număr mare în local.

Incidentul soldat cu rănirea gravă a unui bărbat și arestarea a doi tineri a avut loc pe terasa unui restaurant, la o oră la care localul era plin de oameni. Un conflict spontan, izbucnit între trei tineri, a degenerat rapid de la violențe verbale la cele fizice, un simplu pumn declanșând o răfuială sângeroasă, în care au fost scoase la iveală inclusiv arme albe. Asta aveau să stabilească anchetatorii ulterior, când au refăcut filmul evenimentelor și succesiunea agresiunilor care au adus-o pe una dintre persoanele implicate în pragul morții.

"În timp ce se aflau pe terasa unui bar situat într-o localitate din judeţul Galaţi, în prezenţa mai multor persoane şi pe fondul unui conflict spontan, un inculpat i-a aplicat unei persoane o lovitură cu pumnul în zona feţei, iar alt inculpat a aplicat aceleiaşi persoane vătămate o lovitură cu sabia în zona capului, lovitură în urma căreia persoana vătămată a căzut la pământ. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au continuat să lovească victima cu sabia, cu pumnii şi picioarele, provocându-i acesteia multiple plăgi tăiate, zone excoriate, echimoze, leziuni traumatice în zone de importanţă vitală", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul. Galați.

Victima a ajuns în spital în stare critică, iar cei doi agresori, Elisei Bițu și Daniel Bițu, în custodia polițiștilor. Anchetatorii au concluzionat că răfuiala și mai ales agresivitatea cu care cei doi și-au anihilat adversarul au fost de natură să producă o stare de panică în rândul martorilor, motiv pentru care i-au reținut nu doar pentru tentativă de omor, ci și pentru tulburarea liniștii publice. Magistrații Tribunalului Galați au admis propunerea formulată de procurori privind arestarea preventivă a celor doi, trimițându-i după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Citit 5935 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 01:13

8 comentarii

 • postat de cetatean
  Joi, 01 Iulie 2021 07:15
  136.255.148.***
  toti sunt in cardasie si cu politia, procuratura ,cei pe care ii platim zi de zi.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Julieta
  Vineri, 25 Iunie 2021 10:24
  195.135.251.***
  Ce vorbești frate de distanta sociala, ce-i aia? Am fost recent sa comand o "pizza la 1 metru" și cei ce o preparau nu aveau nici măcar masca. Solicitand casierei ca aceștia sa-și pună masca, aceasta li se adresează:
  - "Pentru următoarea comanda va rog sa va puneți masca".
  10
  13
  Raportează
 • postat de Ionut
  Vineri, 25 Iunie 2021 10:01
  194.105.20.***
  Astfel de manifestari antisociale, cu violenta extrema si care au un impact major asupra victimei si afecteaza sentimentului de siguranta la nivelul populatiei, trebuie pedepsite cu maxima severitate. In astfel de ocazii, politistii procurorii si judecatorii au ocazia sa arate cetatenilor cat de "curati" sunt si cat de bine isi fac treaba. Cazul trebuie urmarit...
  0
  24
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 25 Iunie 2021 09:54
  5.2.205.***
  "Valorile tarii" care umbla la ei cu sabiile de zici ca sunt servetele.
  0
  21
  Raportează
 • postat de puie MSD
  Vineri, 25 Iunie 2021 09:01
  92.82.78.***
  George iar nu ti-ai luat medicamentele? La Braila nu aveti ziar local?
  8
  2
  Raportează
 • postat de Omul de pe strada
  Vineri, 25 Iunie 2021 09:00
  5.13.212.***
  Chiar sunt aceste doua bestii, pericol public???? Ce a ti patit magistratilor…e vreo diferenta intre acestia si bestia care cu crosa de golf putea sa omoare un om????? last liber sa mai atace oamenii in trafic????
  Este imperios necesara o autoritate care sa va analizeze ,,activitatea,,…mult prea multe abuzuri se fac, incepand cu C.C.
  6
  7
  Raportează
 • postat de Mizerabila societate creată.
  Vineri, 25 Iunie 2021 07:48
  213.233.88.***
  Este clar, haosul stradal a devenit un mod de viață normal, violența fizică face parte din ,,siguranța cetățeanului", săbii, iatagane, maceta, face parte din "birotica" violenței normale.....cupă 31 de ani s-a creat o societate mizerabilă.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Carantină totală și dosare penale!!!
  Vineri, 25 Iunie 2021 00:15
  77.81.24.***
  Poliția și Jandarmeria și ceilalți eroi , de la DSP și de la ISU ce păzeau de s-a ajuns ca localul să fie plin de oameni?!!!
  Unde-i distanțarea socială și masca și toate celelalte obligații legale anunțate de președinte și prim-ministru și comandantul ISU
  13
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.