Prohibiţie * Galațiul își adaptează din mers legislația: S-a interzis pescuitul pe bulevard! (PAMFLET)

Prohibiţie * Galațiul își adaptează din mers legislația: S-a interzis pescuitul pe bulevard! (PAMFLET)
Acest gălățean încerca zilele trecute să traverseze bulevardul Brăilei. Semaforul arăta culoarea gri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Interdicțiile de orice fel sunt respingătoare, taie maioneza, cum se spune pe bulevard. Cu toate acestea, ne-am mai trezit cu una, după potopul din ultima perioadă: nu mai avem voie să aruncăm lanseta în bălțile din fața blocului. Sunt interese mari la mijloc.

Măcar să te vadă vecinii

Ploile ridicate la rang de fenomen supranatural din ultima săptămână le-au produs necazuri multor gălățeni, însă pe alții i-au distrat la culme. Dovadă stau fotografiile apărute pe rețelele sociale, cu inși care își consumau la terasă berea, în ciuda pânzei groase de apă picate din cer, sau cu pasionați care își scoseseră undițele la strada principală. Pică un oblete, cum se zice la Galați, or ba, e totuna: rămâi cu satisfacția că te-au văzut vecinii pe Facebook cum ignorai codul roșu de intemperii. Eventual, te lua la rost nevasta că, în loc s-o ajuți la desfundatul balconului, umblai brambura prin potop.

Sunt icre peste tot

Există semnale că tocmai pozele nereușite cu oameni de toate vârstele dând la pește pe bulevard i-au determinat pe mai-marii municipalității să convoace o ședință de urgență a Consiliului Local. Ordinea de zi a cuprins un singur punct: restricționarea pescuitului de agrement și a celui industrial pe toate străzile din municipiul Galați, fiind, spun specialiștii, o perioadă în care se depun icre pentru terminarea lucrărilor de pe Siderurgiștilor și pentru refacerea liniilor de tramvai. "Nu ne permitem să ieșim și din lucrările care au dat orașul cu fundul în sus fără a avea garanția că sunt lucruri trainice, pentru măcar câteva luni. Așadar, pescuitul pe stradă este interzis, fără negocieri", ne-a declarat un consilier local din partea PSD.

De ce ai mai sta la oraș?

Un altul, de la PACT pentru Galați, susține că nu este cine știe ce puiet pe șoselele inundate ale urbei: "Mulți sunt guvizi urbanistici, nu e cine știe ce trofeu. Cel puțin așa credem acum, cu toate că ne dorim să vedem că e ditamai monstrul peste tot. Oricum ar fi, noțiunea de prohibiție nu este de dorit. Oamenii ar trebui să poată pescui măcar în parcările de lângă bloc, mai ales că se și termină Campionatul European de fotbal, iar sezonul ploilor foarte violente abia a început". Și are dreptate, dacă şi aruncarea de plăcere a undiței pe trecerea de pietoni a devenit o ilegalitate, chiar nu mai există motive serioase de a locui la oraș.

CârLiga Campionilor

Pamflet în versuri

MUCLES! de Submarin Cosorescu

se suie-n autobuz şi începe să urle

la un telefon, la o pirandă, la un vrăjmaş imaginar -

sparge seminţe şi scuipă cojile pe jos,

poartă şlapi şi pute de-ţi cad literele din ziar!

călătorii sunt indignaţi, însă tac

şi înghit măscările baragladinei dezlănţuite -

am senzaţia netă că sunt într-un loc

în care nici o fereastră/uşă nu se mai deschide!

tuciuriul mă oripilează şi mă înfurie

şi-l rog elegant să-şi înceteze prestaţia murdară -

dinspre toate cerurile aud: „nu trebuie rugat,

trebuie chemat mareşalul, să-l zvârle afară!”

adun literele şi le aşez la locul lor,

poate vrea să mai citească cineva -

magraonul hlizeşte şi huruie ameninţător:

„mucles, că te tund, gagiule!”... etcetera, etcetera!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"Eu primesc turiști prin Booking"

* Cetățenii de la bloc, mai ales pensionarii, au primit cu tristețe vestea că nu vor mai putea face partide de pescuit la malul șoselei. "Acum, după ce-mi trimisese băiatul din Anglia o cutie de table nou-nouță, ca s-o ținem cu noi când dăm la pește, ne fură Primăria încă o plăcere. Păi, pun și eu o întrebare, pentru ce mai plouă? Noi nu avem lanuri de grâu și porumb, în Galați plouă doar ca să putem pescui cât mai aproape de casă", ni s-a destăinuit domnul Costică din Mazepa 2.

* Nea Cornel din Valea Orașului spune că administrația locală, prin această decizie, i-a băgat mâna în buzunar: "Intrați pe Booking să vedeți că sunt listat acolo și cazez turiști din toată Europa în condiții de Delta Dunării! Că asta le-am și zis, că s-a mărit Delta. De unde dracu’ să știe ei care-i treaba? Țânțari avem, pelicani, adică d-ăștia cu gura căscată, sunt peste tot, mașinile mi le-am făcut bărci, că altfel nu le mai pot folosi, sunt exact ca la Sf. Gheorghe sau Sulina. Dacă turiștii mei nu pot pescui, care ar mai fi șmecheria să vină la mine, ce hal de Deltă ar mai fi asta?"

* Georgiana din Siderurgiștilor Vest, pescar înrăit ca soțul ei, cere intervenția Guvernului: "Avem și grătarul pregătit la parter, pescuim într-un loc de joacă. De ce ni se dorește răul?"

Pescara Richter

RO-ALERT va anunța sosirea trenurilor

După episodul de miercuri seară, când mesajul RO-ALERT de vreme neprielnică a sosit aproape de terminarea potopului, serviciul ISU Galați a devenit tentant pentru compania CFR Călători. "Să anunți grindina după ce căzuseră tone de gheață, abia asta înseamnă să ai acel ceva, acel je ne sais quoi. Da, noi, CFR-ul, vrem să transferăm serviciul RO-ALERT pentru a anunța sosirea trenurilor în gară. Să le anunțe atunci când îi vine cheful, despre asta-i vorba. Tradiția să rămână în picioare!", scrie într-un comunicat de presă al companiei feroviare.

Ro-Alent

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5440 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 22:28

Mai multe din această categorie: